ГЕРБ няма да свали правителството, обяви Борисов

ГЕРБ няма да свали правителството, обяви Борисов

стоп кадър

A A+ A++ A

ГЕРБ няма да е партията, която ще свали това правителство, каза Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод вчерашните закани на опозицията за внасяне на вот на недоверие срещу правителството заради провал в енергийната политика.

"Ще подкрепим правителството в зала, но не можем да си заравяме главата в пясъка за неща, които не вървят", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той изиска от правителството да си изпълнява задълженията по план-график, както парламента, а "не да ни вкарват ту в зърнена, ту в енергийна криза".

По повод вчерашното споразумение за продължаване на работата на въглищните централи, подписано между управляващите и енергетиците, лидерът на ГЕРБ каза, че правителството е трябвало предварително да се срещне със синдикатите, а не това "да идва в парламента".

Борисов отново спомена, че ще има ротация на министрите през март, след като се направи оценка на тяхната работа и се проведат консултации между "некоалицията". Смяна ще има "ако се намери по-добър вариант".

"Нищо не се е случило в цели сектори", каза лидерът на ГЕРБ по повод работата на министрите, като коментира, че има неработещи такива.

Като пример за "неработещ" министър Борисов посочи Димитър Илиев - министърът на спорта.

Той заяви, че "всяка вечер говори" с министър-председателя Николай Денков и той е наясно с мнението му за министрите.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници