Тошко Йорданов получи забележка в парламента, нарече Денков „придатък“ и „секретарка на Пеевски“

Тошко Йорданов получи забележка в парламента, нарече Денков „придатък“ и „секретарка на Пеевски“

фейсбук

A A+ A++ A

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов получи забележка по време на дискусията по повод проект на решение за одобряване на Споразумение между министър-председателя, представители на Министерския съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор енергетика, сключено на 3 октомври 2023 г.

Доволен съм от вчерашния ден и това, което се случи, защото над сто човека на тази среща видяха кой командва коалицията, коментира от парламентарната трибуна Йорданов. Според него всъщност няма коалиция, има еднолично управление на Делян Пеевски. „Всички останали са придатъци, а най-жалкият придатък е тоя, дето преди малко избяга от залата, мъжката секретарка на Делян Пеевски, Николай Денков, дето му викат академик. Той е академик по секретарство“, каза Йорданов.

Председателят на Народното заседание Росен Желязков каза, че за оскверняване трябва да го отстрани от заседанието и му отправи предупреждение.

Самото споразумение показва безкрайно ясно едно единствено нещо – миньорите и енергетиците бяха излъгани, коментира Йорданов. Според него синдикалните им лидери от Конфедерацията на независимите синдикати в България са ги предали, а Конфедерацията на труда „Подкрепа“ са се държали мъжки.

По думите му нито една от шестте точки на протестиращите я няма в споразумението.

По-рано днес, помолен да коментира думи на енергийния министър, че тези седем точки са трудно изпълними, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти, че не знае тези министри какво са правили вчера, когато е подписвано споразумението. „Нали вчера си сложих подписа, след като часове наред водеха тези преговори и ако сега министърът ще казва, че това не е изпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам против. Как така“, каза той.

„Ако имате някакво мъжество, излезте и кажете нещо, а не се правете на тоя, дето стои до вас, защото той няма такова“, обърна се Йорданов към министъра на енергетиката Румен Радев. Министър Радев и премиерът Николай Денков присъстват в пленарната зала.

Желязков наложи забележка на Йорданов.

#Тошко Йорданов #Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници