Изслушват журналиста Станислав Цанов в Комисията за сигурността на машинния вот

Изслушват журналиста Станислав Цанов в Комисията за сигурността на машинния вот

фейсбук

A A+ A++ A

Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване проведе първото си заседание. За председателстващ днешното заседание, на което бяха обсъдени организационни въпроси, бе определен Георги Свиленски от „БСП за България“. Това стана с разпореждане на председателя на парламента Росен Желязков, след като в пленарна зала депутатите гласуваха създаването на комисията, но не успяха да изберат председател.

Временната комисия по сигурността на машинното гласуване реши на днешното си заседание да информира председателя на парламента Росен Желязков за следващото свое заседание, което да бъде свикано на 17 октомври от 15:00 ч. в зала 3 на Партийния дом. Тогава се очаква депутатите да изслушат журналиста Станислав Цанов във връзка с твърдения на Цанов за заплахи за живота му, отправени от Алексей Петров.

Депутатите решиха още да изискат изготвените доклади във връзка със сигурността на машинния вот от ЦИК, „Информационно обслужване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), доклади от външни експерти, работещи към ЦИК и тези от Министерство на електронното управление.

Решено бе на следващи заседания комисията да изслуша представителите на Централната избирателна комисия (ЦИК), „Информационно обслужване“, ДАНС, МВР, Българския институт по метрология и Министерство на електронното управление.

#станислав цанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници