Иван Бакалов: Хекимян е новата кукла на конци, избрана от Борисов за параван на големите кражби в София!

Иван Бакалов: Хекимян е новата кукла на конци, избрана от Борисов за параван на големите кражби в София!
A A+ A++ A

Всеки т. нар. анализатор, социолог и прочее, който започва да обяснява как кандидатурата на Хекимян е хитър ход на Борисов, нестандартен, оригинален, че Хекимян има големи шансове, и т. н., работи за ГЕРБ. Прави това съзнателно, целенасочено и в много случаи не безплатно, отбелязва журналистът Иван Бакалов в коментар, публикуван в E-vestnik.bg.

Това са усилия да придадат сериозност на кандидатурата на Хекимян. Защото за кмет на София тя е несериозна, бутафорна и скандална. По-нататък Борисов ще го пробута за шеф на комисия в парламента, за министър на културата др. подобни. Но няма да е толкова скандално, колкото сега.

Сега е подигравка със софиянци – Слагам ви това магаре, изберете го – както се изрази Борисов навремето за избора на Плевнелиев за президент.

Хекимян е новата Фандъкова – кукла на конци, избрана от Борисов да служи за параван на големите кражби в София.

Няма дейности в града – транспорт, строителство, ремонти, чистотата, планиране и разрешителни, и т. н., които да не са в стройно изградени корупционни схеми от партията на крадците – ГЕРБ.

Хекимян с невинния си вид трябва да стане новият параван на всичко това и затова са тия усилия в медиите. Вижда се отчетливо как говорещите глави по големите телевизии, директно или прикрито, работят за Борисов на тези избори. Те са били негови храненици дълги години, искат това да продължи. Всъщност те са тези, които действително перат Борисов – телевизиите и говорещите глави – така го легитимират да печели достатъчно на избори и да продължава да участва в управлението чрез свои маши.

Затварят си очите за всички данни за престъпления и безобразията на борисовата власт.

Повечето българи очакват възмездие и наказание. Прокуратурата отказва да разследва. Медиите замитат под килима. Съучастват в корупцията. Да го кажем направо – това е престъпление, търговия с влияние.

Никакви сравнения на Хекимян с други журналисти, влезли в политиката, не могат да се правят. Това, което възмущава не е, че журналист става политик. Много политици на Запад от нас са били журналисти. И у нас шоумените на Слави направиха своя партия, както и Волен Сидеров, Бареков – също, Йончева имаше своите граждански позиции и разследвания и естествено влезе в политиката в лява партия.

Хекимян влезе с един плонж в партията на крадците, изведнъж, все едно че е техен кадър отдавна. За което имаше признаци в работата му в телевизията. И Хекимян е поласкан, че е личен избор на партиен лидер като Борисов, за когото очакват да бъде разследван и съден. И медии като бТВ, с шефове като Хекимян, правят над него чадър.

За никого няма съмнение, че този Хекимян е обслужвал Борисов и като шеф в бТВ. Ще го обслужва и като кмет. Ако стане. За което си кълчат езика уж сериозни коментатори.

#Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници