Маркери на мъжката симпатия: Признаците, че мъж харесва жена

Маркери на мъжката симпатия: Признаците, че мъж харесва жена

pexels

A A+ A++ A

Когато става въпрос за чувства, особено в ранните етапи на общуването, всички сме склонни да се съмняваме дали наистина ни харесват.
Освен това, нашата лична симпатия може да замъгли очите ни, защото така ни се иска да приемем пожелателното мислене за реалност.

За да не се окажете в плен на собствените си фантазии и да проверите истинността на симпатията на мъжа, обърнете внимание на редица невербални сигнали, които с голяма степен на вероятност потвърждават отношението на мъжа към жената.

За да направите това, не е необходимо да имате суперсили на детектив или анализатор. Достатъчно е внимателно да наблюдавате поведението на мъжа: движенията на тялото, погледа, интонацията на гласа и т.
Като свържете заедно привидно различни наблюдения, можете да получите цялостна картина и да изясните ситуацията.
Нека разберем признаците на истинска мъжка симпатия, на какво една жена трябва да обърне специално внимание.

Изражение на лицето и поглед
Когато общувате с мъж, трябва да погледнете по-отблизо изражението на лицето му и изражението на очите му, или по-скоро зениците му.

Разширяване на зеницата
Един от най-очевидните признаци на силна симпатия е разширяването на зениците.
Разширените зеници сигнализират, че човек изпитва силни емоции, превъзбуден е и има ясен интерес към събеседника си.
Всичко това се дължи на прилива на допамин, хормонът, отговорен за удоволствието. Именно това кара зениците да се разширяват.

Разбира се, зениците могат да бъдат разширени и по други причини.

Например, в лошо осветена стая зениците естествено се разширяват. При употреба на наркотични и психотропни лекарства зениците също се разширяват. В моменти, когато човек изпитва силна болка, зениците му отново се разширяват.
Ако всички горепосочени фактори са изключени, тогава разширените зеници са сигурен знак за чувства.

Между другото, зениците на жените също се разширяват, когато видят привлекателен мъж.
Интересен експеримент, проведен в средата на миналия век, показва, че мъжете намират жените с разширени зеници за по-женствени, нежни и секси.

Това е било открито, когато на мъже са показани снимки на едни и същи жени, но с разширени зеници и очи в естественото им състояние.

Мъжете харесали снимките с разширени зеници. А на обикновените снимки характеризирали жените като „студени“ и „дистанцирани“.

Никой от изследваните мъже не обърнал внимание на ширината на зениците на жените от снимката, т.е. те разчели този сигнал за женска симпатия на подсъзнателно ниво.

Зрителен контакт
Друг ясен знак за привличане е зрителният контакт. Мъжът не отклонява поглед, а напротив, опитва се по-често да поддържа зрителен контакт с жената.

Известно е, че взирането в очите има много силен ефект върху хората.

Изследванията на учени показват, че задържането на поглед очи в очи за около 2 минути води до учестяване на сърдечната честота, повишаване на телесната температура и дори непознати започват да изпитват привличане един към друг.

Случва се и мъжът да избягва директния поглед, но да проследява с периферното си зрение жената, която го интересува.
В същото време той може да се шегува шумно и да говори с друг събеседник, като по този начин се опитва да привлече вниманието на тази, към която изпитва симпатия. Веднага щом тя напусне полезрението му, интересът на мъжа към настоящия му събеседник изчезва и той спира да общува.

Облизване на устни, често преглъщане, усмивка
Когато мъжът види жена, която харесва, слюноотделянето му може да се увеличи. Освен това се повишава нивото на тестостерон в слюнката му. Прекомерното слюноотделяне провокира често преглъщане.
Ако мъж често се усмихва, разкривайки горния ред зъби, облизва устните си и от време на време поглежда към устните на жената, тогава той очевидно изпитва силна симпатия към нея.

Намаляване на разстоянието и тактилен контакт
Ако мъжът се опитва да бъде по-близо до жена при всяка възможност, например, когато някой минава покрай нея, той предпочита да се приближи, вместо да се отдалечи. Или когато той се опитва да не пропусне възможността да я докосне по рамото или да й подаде ръка, това ясно говори за неговата симпатия.
Тактилните сигнали са един от най-силните признаци на симпатия.

Движения на тялото
Ако по време на разговор краката на мъжа са обърнати директно към жена, тогава той очевидно я харесва. Ако единият или двата крака гледат настрани наведнъж, тогава мъжът очевидно не се интересува от разговора и иска бързо да си тръгне.
Ако в присъствието на жена господинът седи с разтворени крака, тогава определено не е безразличен към нея.

Друг признак на симпатия са активните жестове.

юЕто как мъжът иска да направи специално впечатление на жената - движенията му стават някак преувеличени, защото иска да покаже своята увереност и сила.
Колкото повече пространство заема един мъж, толкова повече той иска да спечели привързаността на жената.

Внимателно слушане
Мъж, който има силна симпатия към жена, се опитва да научи колкото е възможно повече за нея. Следователно, няма да се разсейва от странични неща и помни най-малките отговори и подробности от диалога и лесно може да си припомни какво е говорила през последните дни.

В същото време ще се опитва да задава лични въпроси, които му позволяват да премести комуникацията на по-близко и поверително ниво. Той също така искрено се интересува от мнението на жената относно неговите интереси и стремежи.

Комплименти
Очевидно човек, който иска да подчертае своята симпатия, ще направи комплименти. Важно е обаче да се отбележи тяхното съдържание.

Ако комплиментите се отнасят изключително до външния вид, тогава най-вероятно мъжът не приема жената сериозно.
Но ако думите му подчертават вътрешните качества на една жена, нейната доброта, грижа, сърдечност и т.н., тогава той очевидно цени преди всичко нейната личност и е насочен към сериозна връзка.

Личен кръг
Висока степен на доверие е опознаването на приятели и родители. Това може да е сигнал за сериозни планове на мъжа. Най-вероятно той е наистина влюбен и е готов да обедини съдбата си с нейната.

Инициативност
Мъж, който изпитва силна симпатия, няма да играе на котка и мишка. Той ще поеме инициативата, ще планира среща предварително и като цяло ще включи жената в своите планове и график, като се грижи да отдели определено време за общуване с нея.

При всяка удобна възможност той ще е готов да се срещне.

Разбира се, има спонтанни ситуации, когато плановете внезапно се променят. Ако обаче това се случва със завидна редовност, това може да е знак за желание да задоволи единствено сексуалните си нужди.
Ако той прави съвместни планове предварително, обмисляйки качеството на времето, прекарано един с друг, това означава голяма емоционална ангажираност и сериозност на намеренията.

Друг критерий за оценка е времето на посланията му. Ако те идват между 12.00 и 17.00 часа, това е добър знак. Означава, че мъжът се опитва да не разсейва жената по време на най-натовареното й време.

Грижа
Ако мъжът се опита да помогне и да направи поне нещо добро за една жена, ако е готов да помогне при най-малката й молба, тогава това е ясен знак за неговото искрено съчувствие.

Дори дребни неща, като купуване на сутрешно кафе, напомняния да се облечете топло, защото... задава се студено време, помощ при настройване на компютърна програма и т.н. показват неговата съпричастност.

Думи
Дори ако мъжът не е свикнал да говори за чувствата си и му е трудно да декларира любовта си, фрази като „липсваш ми“, „ти си ми скъпа“ и т.н. подчертават неговото отношение.

Сега вече знаете сигурните признаци на мъжка симпатия.
Търсете хора като вас и сами бъдете отворени за комуникация и тогава съдбата със сигурност ще доведе любимия човек право до сърцето ви.
И не забравяйте, че мрачните хора изглеждат много по-малко привлекателни.

#мъж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници