Мангъров се появи! Чака ли ни нов ад от Ковид?

Мангъров се появи! Чака ли ни нов ад от Ковид?

стоп кадър

A A+ A++ A

Ексцентричният доц. Атанас Мангъров даде интервю пред ФАКТИ, в което разясни каква е ситуацията с нашумялото мнение от последните дни, че Ковид 19 се завръща. Ето част от него.

" Сега, когато има големи температурни амплитуди - сутрин и вечер студено, през деня горещо, се създават добри предпоставки за циркулирането на остри респираторни вирусни инфекции. Нека да не забравяме, че коронавирусите са отговори за около 20% от тези заболявания. Това, което откриваме сега, дебело трябва да се подчертае, не е Ковид-19, а е коронавирусно заболяване просто Ковид (Ко-рона Ви-рус Д-disease).

Щамовете, които откриваме, са едни от многобройните разновидности на коронавирусите. Забележителното тук е, че в момента това, което наричаме Ковид, се открива със същите тестове, с които преди 2-3 години откривахме онзи първи щам т.нар. Ковид-19. Само че начинът, по който протичат настоящите коронавирусни инфекции – „Арктур“, „Ерис“ или евентуално „Пироло“, с които се срещаме или ще се срещнем, клинически нямат нищо общо с това, което беше преди две-три години. Просто тестовете за Ковид-19 откриват коронавируси. Нищо повече.

Сега са други коронавирусни щамове. Те са като тези, с които сме се срещали от край време и ще продължим да се срещаме. Досега не сме тествали хората за коронавируси, тъй като тези вируси, с малки изключения, не са създавали проблеми достатъчно тежки, за да налагат тестването им.

Сегашният коронавирус е характерен с общо неразположение, температура, болки в гърлото, хрема, кашлица и т.н. Неговата продължителност е много по-кратка.

За около 7-10 дни. Протича по същия начин, по който протичат всички онези вирусни инфекции, с които ние се срещаме няколко пъти годишно. Обичайно острата фаза е около 4-5 дни, в някои случаи малко по-кратко, в други случаи малко по-дълго, но цялото заболяване отзвучава максимум за десетина дни."

#Атанас Мангъров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници