"Застреляха" Мангъров, той не знае: Днес се събудих жив

"Застреляха" Мангъров, той не знае:  Днес се събудих жив

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

"Уж ме застреляха, а днес се събудих жив. Оказа се, че и на "ония свят" не мога да се отърва от телефона и социалните мрежи", със смях каза пред "България Днес" доц. Атанас Мангъров.

Коментарът му бе по повод измама, която взриви интернет пространството. Продавачи на фалшиви лекарства погребаха известния имунолог.

Имитационен сайт на българска телевизия съобщи, че Мангъров е бил застрелян в колата си. За щастие "новината" се оказа евтин трик за реклама на поредно менте срещу високо кръвно.

"България беше разтърсена от трагично събитие: лекарят Атанас Мангъров, известен с откритите си критики към правителството и Министерството на здравеопазването, беше смъртоносно прострелян близо до собствения си дом", пишат продавачите на фалшиви добавки.

И добавят, че Мангъров вероятно е прострелян, защото е искал да издаде, че има лекарство за проблем, който всяка година убива 250 000 души в България.

Следва измислено интервю с кардиолога и напоителна реклама, според която всеки, закупил фалшивото лекарство, за 7 дни ще се избави от 7 болести, пише "България днес".

"По телефона разбрах, че са ме застреляли. Ощипах се и установих, че това е поредната измама в интернет. Започнаха мои близки да ми звънят един през друг, а аз трябваше да ги уверявам, че съм жив. Ситуацията е толкова абсурдна, че с насмешка им пусках по някоя шега за отвъдното", сподели пред вестника Мангъров и допълни:

"Най-често им казвам: "Спокойно, в отвъдното също ще можем да си комуникираме, има интернет, но разговорите са скъпи".

Припомняме ви, че в началото на тази година уважаваният доцент отново бе "рекламно лице", без да иска, на лекарство за рак.

#Атанас Мангъров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници