Бунтът на миньори и енергетици продължава, пътните блокади - също

Бунтът на миньори и енергетици продължава, пътните блокади - също

ФБ/КНСБ при ТЕЦ Марица Изток 2

A A+ A++ A

Продължава блокадата на автомагистрала "Тракия", Подбалканския път в района на Гурково и Прохода на републиката от миньори и енергетици.

Работещите в мините и ТЕЦ "Марица изток 2" се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, приети от правителството в петък.

Очаква се днес миньорите и енергетиците от Перник и Бобов дол отново да организират проява в подкрепа на колегите им от Стара Загора, съобщава БНР.

Днес в Министерския съвет премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори. Поканени са и лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа", както и представители на синдикатите в сектора.

Вчера след преговори с министъра на енергетиката Румен Радев, синдикални лидери обявиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера. Те настояха и за извънредно засезание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове.

По-рано през деня той се срещна и с административното ръководство на държавните дружества "Мини Марица изток" и ТЕЦ "Марица изток 2".

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:

За пътуващите по магистрала "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода".

За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура

#протест #енергетици #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници