Нинова към миньорите: Мамят ви, обръчите им от фирми ще откраднат парите от Плана

Нинова към миньорите: Мамят ви, обръчите им от фирми ще откраднат парите от Плана
A A+ A++ A

„Унизителен разговор до този момент. Доживях да чуя жалба по ГЕРБ, защото ПП-ДБ крадели повече от ГЕРБ и дайте сега да жалим по ГЕРБ и да вземем да ги върнем, защото крадат по-малко и го правят по-интелигентно. Нека да си припомним повода за създаване на тази комисия. Управляващите партии ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ под погледа на ДПС се скараха чии обръч от фирми да открадне повече пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Това е повода за създаването на тази комисия. Току що г-н Борисов отвън е казал: Ние с ПП-ДБ не се бием. Докога този цирк уважаеми колеги? Има една българска поговорка, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

По думите й това, което правят ПП-ДБ е благодарение на факта, че ГЕРБ са влезли в правителството и ги подкрепят. “Тоест според нас в основата на това, което се случва е ГЕРБ. Сега е модерно да се бие по ПП-ДБ и те си го заслужават. Първо, защото се поставят сами в тази унизителна ситуация и второ, защото имат крадливи намерения по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост. Заслужавате си го колеги. Защо го позволявате обаче? Заради целта, която сте си поставили”, категорична бе Нинова.

„За всички Плана за възстановяване и устойчивост е една удобна дъвка колко е приоритетен. Колко закона приехте по Плана от онези 20-на – четири/пет. Значи не ви е приоритет за добруването на България и за модернизацията на образование, здравеопазване, икономика, но ви е приоритет да откраднете парите от Плана за възстановяване и устойчивост. Нека да си го кажем. ГЕРБ си поставят вече е видно и за децата – една цел. Тя е политическа – да убият Продължаваме промяната и Демократична България. Имат икономическа – да преразпределят порциите от властта и да вземат част от тези пари. А за държавата, погром“, обобщи председателят на социалистите.

Тя попита управляващите защо за излъгали хората, които днес са по улиците. „Те бяха тук, те бяха пред МС – синдикатите, миньорите. И вие ги излъгахте, че ще преговаряте, всичко ще е наред и ги отпратихте. Предупредихме тогава – лъжат ви хора, пак ще ви изработят, никой не мисли за вашите работни места. Мислят как да откраднат парите – чрез обръчи от фирми и няколко обръча се сбиха помежду си. Това е истината“, добави лидерът на БСП.

„Днес хората отново са на улицата. Какво ще им кажете този път? За държавата, това което правите е погром. Вчера Борисов и Денков се били чули и разбрали – и двамата го казаха. Може ли някой от тях да дойде и да каже какво са се разбрали. По равно ли да разделите кражбата, по съотношение мнозинствата в парламента или по отношение големината на парламентарните групи? Да дойдат да кажат за какво са се разбрали. Какъв ще е справедливия преход? Колко работни места ще гарантирате? Това ли се разбрахте – не, разбрахте се как да си разделите порциите на властта. Всеки ден стоене на власт на това мнозинство е вреден, по-вреден и най-вреден за развитието на България и за добруването на българския народ. Единственият извод от всичко това е оставка“, каза в заключение Корнелия нинова.

#Корнелия Нинова - БСП # Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?