Стани богат пак се гаври с нас! Зададоха въпрос за 500 лева, а същият в САЩ е отворен за 1 милион долара

Стани богат пак се гаври с нас! Зададоха въпрос за 500 лева, а същият в САЩ е отворен за 1 милион долара
A A+ A++ A

Открай време се създава впечатление за сложността на въпросите, които се задават за определена сума в българската версия в "Стани богат".

Във вчерашния брой на горещия стол седна Галена Добрева. Всичко в нейната игра вървеше нормално до момента, в който бе отворен въпроса за първа сигурна сума - 500 лева.

Коя от държавите граничи само с една държава и територията й се съдържа изцяло в територията на друга държава?

а/ Индонезия

б/Лесото

в/Монголия

д/Кения

Въпросът не е никак труден за човек с обикновено ниво на обща култура, но участничката се поколеба и пожела да използва жокер 50/50 и в крайна сметка посочи верния отговор - Лесото, която е заобиколена изцяло от ЮАР.

Абсолютно същия въпрос е зададен на американеца Ким Хънт в американската версия на "Кой иска да стане милионер". Той отговаря вярно, печели играта и става милионер.

Въпросът към Хънт е зададен по абсолютно същия словоред, както при Добрева. Отговорите са - Лесото, Буркина Фасо, Монголия и Люксембург. Както виждате в българската версия Люксембург е заменен с Индонезия, която е и една от най-големите държави в света.

Този случай отново поражда дискусия за сложността на въпросите в българския "Стани богат" версия. Друго - защо от 20 години най-високите суми не са променяни и кога най-накрая ще се намери българин, който да вземе голямата сума.

#Стани богат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници