Делян Пеевски: Предлагаме създаване на комисия за контрол на еврофондовете

Делян Пеевски: Предлагаме създаване на комисия за контрол на еврофондовете
A A+ A++ A

Ще предложим днес заедно с ГЕРБ създаване на комисия за контрол на еврофондовете, за да няма неволни грешки. Това съобщи народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента. Предложението е в отговор на териториалните планове за „справедлив“ преход на въглищните региони, които предстои да се приемат от Министерски съвет, които създадоха напрежение сред заетите в сектора и регионите, и срещнаха критики от депутати от мнозинството.

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера. Твърди се, че грешката е неволна. Надяваме се да е така, коментира Пеевски.

Всичко по тези теми ще минава през парламента, категоричен бе той.

Ще прегледаме внимателно нещата по тези проекти, ще вземем експертни мнения, защото проблемите на хората трябва да се решат, подчерта народният представител от ДПС.

Комисията в парламента няма да разглежда конкретни фирми. Тя ще предлага критерии как да се случват нещата, за да има пълна прозрачност, съгласно европейските изисквания, за да може да има ясно и прозрачно финансиране, което да допринесе за осигуряване на работни места и за развитие на региона, отговори Пеевски на журналистически въпрос.

В момента конкретни фирми не може да има. Програмата се отваря догодина. Трябва да има ясни критерии как се избират тези компании и какво ще донесат на региона като развитие. Най-важно за нас е проблемите на хората да се решат, посочи още Пеевски.

Смятам, че всички си помогнахме тази сутрин и няма да има проблеми, допълни той.

ДПС има собствено мнение. Ние разговаряме. Ако някоя тема е важна за България и има плюс за всички граждани, ние я подкрепяме, обобщи Делян Пеевски.

#Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници