Хекимян разкри какво го вбесява и отсече: Не съм златна резерва, аз най-много съм нападал Борисов

Хекимян разкри какво го вбесява и отсече: Не съм златна резерва, аз най-много съм нападал Борисов
A A+ A++ A

Не мога да кажа, че съм златната резерва. Не искам това да е дебата на столицата, това каза Антон Хекимян – кандидат за кмет на София на ГЕРБ- СДС в предаването „Денят започва“.

„Има ли правилен момент, в който един журналист става политик? Не се включих в предизборната кампания, за да бъда звездата на политическото шоу на тази кампания.“
За отношенията с Бойко Борисов Хекимян коментира:

„Отношенията ми с него са чисто професионални. Първото ми интервю с него беше през 2013 г. и последваха десетки интервюта с него. Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-много карикатури на самия него“

„Влюбих се в духа на София още от студент, като журналист се запознах с проблемите на града и имам увереността, че знам какво искат софиянци“, каза още Антон Хекимян.

„За мен е чест да бъда първо тук, в Българската Национална телевизия“ като кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите.“, каза Хекимян.

Той подчерта, че механизмът, по който е избран не е като филмов сценарий.

„Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам“.

„Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал.“

Хекимян подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.

„Аз няма от какво да се притеснявам. Открит съм и гражданите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра тук с това интервю.“, каза Хекимян.

Според думите му институциите, начело с качествени хора, могат да променят системата, могат да променят живота на гражданите към по-добро.

На обвиненията в публичното пространство, че е бил „къртица“ в Би Ти Ви, той отговори така.

„Тази дума е обидна не само за колегите в Би Ти Ви, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в Би Ти Ви може да потвърди, че съм работил професионално , спазвайки всички журналистически стандарти по своя път“.

Кандидатът за кмет на София заяви, че няма никакво притеснение в моралния си компас.

„Единственото, което ме притеснява е, че журналисти нападат журналисти. Ако журналисти нападат мен в тази ми роля, няма никакъв проблем. Но журналисти да нападат колегите си и да правят внушения, че те са изпълнявали поръчки на една или на някакви партии, повярвайте ми, това ме вбесява, защото не е истина.“

#Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници