Цветанов обеща МВР да „не прави нищо" на Георги Тонев Колев

Цветанов обеща МВР да „не прави нищо" на Георги Тонев Колев
Аз какво общо имам с Марковска? Нито я познавам. Виждал съм я на мероприятия в чисто професионален план. Аз нямам никакво отношение, каза Цветан Цветанов в Перник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов обеща МВР да „не прави нищо" на гражданина Георги Тонев Колев, от чието име е подаден сигнала срещу избраната за конституционен съдия от парламента Венета Марковска.

„Нищо няма да му правим, само ще го установим кой е. След като той е положил някакъв подпис, ще може и да се защити и да каже, че този сигнал е на база това, това и това," обясни в Перник Цветан Цветанов, цитиран от бТВ.

Той допълни, че „по анонимни сигнали не се правят никакви проверки, но случаят касае избора на конституционен съдия, затова ние правим каквото е възможно".

Искрено възмутен от поредната серия въпроси по случая с Венета Марковска, вътрешният министър препоръча на журналистите да му задават въпроси по теми, които вълнуват обществото.

Министърът каза още, че не е страна по казуса и че има медии, свързани с организираната престъпност.

„Аз какво общо имам с Марковска? Нито я познавам. Виждал съм я на мероприятия в чисто професионален план. Аз нямам никакво отношение," каза Цветан Цветанов.

„Има принципни неща, аз мога да ви попитам, че ако някой пусне анонимен сигнал, че вие сте направили тежко престъпление и опише една мрачна биография за вас – вие как ще се почувствате?" продължи вътрешният министър.

След това той заяви, че от работата си във ВАС Венета Марковска вероятно се е сдобила с много врагове.

„Ами в момента някой може да напише такива небивалици за мен. Аз трябва ли да ги приема за верни. Ами трябва да ви кажа, че в някои медии, които се финансират от определени икономически структури, от определени представители на организираната престъпност... Това означава ли, че в момента аз трябва да се правя на обиден и да застана пред вас и да хленча като малко бебе," продължи Цветан Цветанов.

Попитан за кои медии става въпроси, той отговори, че „има дела, които текат в момента и се знае, че са финансирани от тях".

Министърът добави, че е готов да си „понесе кръста", защото битката с организираната престъпност не е приятно занимание.

След това Цветан Цветанов за пореден път изтъкна, че няма как да бъде обичан от „Килърите", „Октопода", „Наглите" и Брендо, за когото никой нищо не пишел.

#Георги Тонев Колев #Венета Марковска #Конституционен съд #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #МВР #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници