5 тайни, които ще убият постоянното желание за похапване

5 тайни, които ще убият постоянното желание за похапване

pixabay

A A+ A++ A

Когато някой често се опитва да отслабва, той постоянно иска да яде. Така че, ако в момента искате да отслабнете, но все още от време на време поглеждате в хладилника, опитайте се да възприемете следните навици.

Пийте само вода
Първата причина да се откажете от всичко останало е захарта. В повечето случаи искате да пиете нещо сладко, но това нарушава всички правила защото сладките напитки съдържат много калории и в тях няма нищо здравословно. Много хора не могат да пият чай без захар, така че по-добре да се откажат и от него.

Освен това, водата ви дава усещане за ситост. Ако искате да ядете, опитайте да пиете вода. Ако това не помогне, тогава вече можете да помислите какво можете да сготвите за ядене, но за повечето хора водата помага срещу чувството на глад.

Третата причина за отказ от други напитки е събуждането на глада. Много хора споделят, че след като изпият чаша чай, искат да ядат още повече. Няма разлика между черния и зеления чай – гладът настъпва приблизително еднакво бързо.

Дъвка
Но само мента и без захар. Възстановява киселинно-алкалния баланс в устата, което не само предпазва зъбите от кариес, но и спомага за намаляване на чувството за глад. Миенето на зъбите или дъвченето на дъвка може да ви помогне да ядете значително по-малко на едно хранене. Ако се почувствате леко гладни, дъвчете дъвка веднага след хранене и чувството ще намалее. Но това работи само след хранене. Не бива да правите същото преди ядене.

Общувайте с хора с добри навици
Според изследванията на учените, ако човек постоянно общува само с тези, които постоянно ядат и не са придирчиви по отношение на избора на самата храна, това може да се отрази изключително негативно на собственото му здраве и красота на тялото. Ако искате да се подложите на диета и упражнения, започнете да общувате по-често с тези, които вече са го направили.

Страх и негативни емоции
Стресът и депресивните мисли създават много силно желание за ядене. Ако изведнъж почувствате силно чувство на глад, тогава експертите настоятелно ви съветват първо да помислите какво е вашето психическо и емоционално състояние. Ако се чувствате зле психически, по-добре е да спортувате, отколкото да ядете. Това ще бъде най-добрият изход от тази ситуация.

Опитайте се наспивате добре
Лягайте си поне приблизително по едно и също време и спете точното време. Проучванията показват, че ако човек не спи достатъчно, той яде повече. Освен това, през нощта има по-добър метаболизъм, а също и поради умора тялото изисква повече храни, съдържащи въглехидрати.

#храна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници