5 основни грешки, които правят 99% от хората, които отслабват

5 основни грешки, които правят 99% от хората, които отслабват

pixabay

A A+ A++ A

Много хора мечтаят да отслабнат. Но раздялата дори с няколко излишни килограма не е толкова лесна. Нека видим основните пропуски, които правят повечето хора.
В процеса на отслабване вие неизбежно ще направите свои собствени грешки, но все пак си струва да научите предварително за най-популярните такива, които повечето хора правят в опит да се разделят с омразните излишни килограми. Сега ще говорим за петте основни грешки, които правят 99% от тези, които отслабват, а също така ще разкрием няколко тайни за здравословно отслабване.

Не искайте твърде много за кратко време

Когато започнете да отслабвате, за да получите положителен резултат, трябва да се откажете от старите си навици, да спрете да ядете любимите си храни и да започнете да спортувате, дори ако преди това не сте го правили . Ясно е, че това не е лесно: не всеки ще премине такъв тест. Ето защо, много хора, когато започват да отслабват, искат твърде много за много кратко време - те вярват, че бързият резултат ще бъде доста справедливо възмездие за техните мъки и труд. Уви, не всичко е толкова просто: да отслабнете за седмица или месец, ако сте яли твърде много години наред, поглъщайки любимите си нездравословни храни, няма да проработи. За съжаление, много хора не разбират това и доста компании са успели да забогатеят от невежеството на хората чрез производство на „вълшебни“ хапчета. А има случаи, когато „чудодейните“ хапчета не само не помагат, но и причиняват непоправима вреда на здравето и дори смърт.

Не вярвайте сляпо на диетите и следете храненето си

В преследване на желаната цифра на кантара, мнозина вярват във всякакви диети, които обещават фантастична загуба на тегло за много кратко време. Менюто на привържениците на „хранителното“ отслабване се оказва много незавидно: порциите се намаляват до минимум и често тялото изобщо не получава необходимите елементи: необходимите вещества се считат за твърде висококалорични, така че са не се консумират. Резултатът от такава загуба на тегло, както може би се досещате, е доста плачевен: ако няколко килограма изчезнат, след тържествения край на диетата те се връщат, като добавят към себе си още няколко. Защото, след като е почувствало „свобода“ след дълга гладна стачка , тялото съхранява храна за бъдеща употреба, така че в случай, че ситуацията се повтори, изразходва този резерв и предотвратява изчерпването.

Не спирайте веднага щом се появят първите резултати

Този навик е присъщ и на доста хора, които отслабват (но, за щастие, не на всички - някои все пак успяват да запазят малко здрав разум). След като тренирате известно време (треньорите и фитнес инструкторите обикновено говорят за период три месеца), съвсем логично е да забележите промени в тялото си и някакви резултати. За съжаление, за много хора неочаквано намалените сантиметри в талията ги довеждат до истинска еуфория: те често се отказват от тренировки, защото целта е постигната и най-накрая могат да ядат любимите си лакомства! Както можете да предположите, след известно време на съществуване в такъв „енергоспестяващ“ режим, килограмите, които са били толкова трудоемко отстранени, се връщат.

Неправилни тренировки
Друг бич за тези, които отчаяно искат да отслабнат, са неправилните тренировки. Мнозина смятат, че същността на тренировките не е особено важна: основното е да се движите активно и тогава омразната мазнина ще напусне талията и страните завинаги. За съжаление, не всичко е толкова просто: тренировъчната програма е от голямо значение, така че консултирайте се със специалисти.

Твърде малко храна
Колкото и парадоксално да звучи, фактът, че отслабващите се опитват да ядат по-малко, често е причина за поредица от неуспехи. За да не просто отслабнете, но и да запазите резултата в продължение на много години, трябва да се храните правилно, а понякога дори да ядете повече от обикновено. Но дори и тук ще трябва да се справите без любимия на мнозина фанатизъм: трябва да ядете не каквото и да е, а балансирана и „правилна“ храна, която ще насити тялото с необходимите витамини и минерали. Това са храни, които съдържат големи количества протеини - основният "строителен материал" за силни и здрави мускули.

#отслабване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници