Социолог: Който подцени Хекимян - ще страда! Има голям шанс за балотаж

Социолог: Който подцени Хекимян - ще страда! Има голям шанс за балотаж
A A+ A++ A

Целта на кандидатурата на Хекимян за кмет на София е разширяване на електоралния потенциал на кандидата извън твърдия електорат на ГЕРБ. Хекимян не трябва да бъде подценяван”, заяви пред БГНЕС политологът доц. Стойчо Стойчев.

“В общи линии Антон Хекимян най-малко би бил заподозрян в политически пристрастия към ГЕРБ, напротив, той е заемал доста критична позиция по отношение на лидера Борисов и партията му. Очевидно се търси някакъв вид противодействие на профила на Терзиев в София. Сега голямата задача е симпатизантите на ГЕРБ да се убедят, че това е подходящият кандидат”, каза още Стойчев.

Политологът коментира, че Хекимян има доста добри шансове да отиде на балотаж.

“Въпросът е кой ще бъде вторият, почти сигурно е, че първият ще бъде Терзиев, затова ще е много интересно до каква степен Хекимян има такива шансове. Има още двама кандидати, които не би трябвало да бъдат изключвани от надпреварата и това са Ваня Григорова и Вили Лилков. Те са доста солидни кандидати”, смята доц. Стойчо Стойчев.

Според него е много интересно и за кой кандидат ще се пренасочат гласовете на балотажа от двамата отпаднали на първия тур.

“Антон Хекимян изобщо не трябва да бъде подценяван. Всякакви спекулации за скрити договорки между ГЕРБ и ПП-ДБ за излъчване на слаб кандидат от страна на Борисов са несъстоятелни. Ако беше подкрепен Вили Лилков, щеше да има същите спекулации за договорка с Терзиев”, подчерта Стойчо Стойчев.

Той отбеляза, че се търси кандидат, който да е симпатичен на новото поколение активни българи, които като цяло гласуват за партии като ПП. “От тази гледна точка Хекимян е добра кандидатура. Целта тук е да се спечелят гласове от хора, които са били разочаровани от ПП-ДБ. Хекимян е млад, не е участвал в политиката, ако някой търси пристрастност, тя по-скоро е била анти-герб такава, тъй като през годините той това демонстрираше”, добави политологът доц. Стойчо Стойчев.

#Стойчо Стойчев #Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници