1,5 милиона лева стоят между Наско Сираков и Андриан Краев

1,5 милиона лева стоят между Наско Сираков и Андриан Краев
A A+ A++ A

Между мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков и капитана на тима Андриан Краев има разногласие, което бави подписването на новия договор на халфа. Двамата не могат да се разберат за откупната сума, която да бъде поискана за правата на играча. Краев желае да бъде продаден за 1,5 млн. лева, докато босът на "сините" иска същата сума, само че в евро, пише "Тема спорт".

В момента на "Герена" чакат отговор от Краев дали е съгласен на подобрените условия по новия му договор и ще сложи ли подписа си на него. Това е и причината за забавянето му. Засега това не се случва, а контрактът на играча изтича след края на сезона и през зимата той може да разговаря свободно с други клубове. Ако Левски не иска да го изпусне лятото без пари, то "сините" ще са принудени да го продадат след Нова година за символична сума.

Интерес към българския национал проявява Лудогорец, като Краев е съгласен да премине в Разград. Този път наскоро извървя централният защитник Ноа Сонко Сундберг, който бе продаден за 800 000 евро. През зимата на "Герена" премина официална оферта за халфа от унгарския МОЛ Фехервар на стойност 600 000 от европейската валута, която бе вдигната на 700 000, но Наско Сираков бе категоричен, че футболистът не се продава за толкова, и поиска 1 милион.

Казусът, както и този за продажбата на Хосе Кордоба, се превърна в ябълката на раздора между собственика и тогавашния изпълнителен директор Иво Ивков. Впоследствие адвокатът бе освободен от поста.

Краев бе следен изкъсо от германски клубове, както и от унгарския Академия Пушкаш, но до трансфер не се стигна.

24-годишният футболист до момента изигра 97 двубоя във всички турнири със синия екип, в които вкара 6 попадения.

#"Левски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници