Борисов ще бута кабинета, ако ПП-ДБ не ударят рамо на ГЕРБ на балотажите

Борисов ще бута кабинета, ако ПП-ДБ не ударят рамо на ГЕРБ на балотажите
A A+ A++ A

"Търсим нестандартен кандидат, ведър, умен, интелигентен, отворен, познаващ политическата система, умеещ да работи в екип. Шансовете на Хекимян са огромни, защото има мощен екип, едни от най-добрите юристи, IT специалисти. Хекимян може да победи на първи тур", заяви в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос какъв е коментарът му относно твърдението на лидера на БСП, че Хекимян е "къртица" Борисов отговори така: "Да не коментираме госпожата, 20 пъти съм я побеждавал на избори. Няма да коментирам хора, които си доведоха партията до това положение".

"Ако някой е работил толкова срещу ГЕРБ колкото тези телевизии. Софиянци имат възможност да избират, срастването на Държавна сигурност, властта и парите е много опасно", каза още Бойко Борисов.

ГЕРБ ще подкрепи кандидатите на ПП и ДБ на втори тур на местните избори, ако не участват хора от ГЕРБ. В замяна очаква същото, иначе "сглобката" ще се разклати, каза още Борисов.

"Мен ме притесни изказването на господин Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят? "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят? Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори. И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях", каза Борисов. В неделя съпредседателят на "Промяната" Асен Василев заяви, че няма да подкрепят ГЕРБ на втори тур на местните избори.

Вчера стана ясно, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на София е Антон Хекимян. Журналистът изненадващо обяви, че напуска бТВ в събота, след близо 19 г. прекарани в медията. Скоро след това се появи информация, че той ще бъде дълго очаквания кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #ГЕРБ - СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници