Христо Иванов: Коалиция с ДПС нямаме, Борисов вероятно говори за ГЕРБ

Христо Иванов: Коалиция с ДПС нямаме, Борисов вероятно говори за ГЕРБ
A A+ A++ A

Христо Иванов отхвърли тезата на Бойко Борисов, че ДПС на практика е част от управляващата коалиция. Председателят на партия „ДА България“ говори пред парламентарни репортери тази сутрин.

След въпрос ПП-ДБ (от която е част „ДА България“) в коалиция ли са с ДПС, Иванов каза: „Коментарите на г-н Борисов преди всичко мисля, че се отнасят до него, неговата партия и неговите отношения с ДПС. Аз поне така ги разбирам. Що се отнася иначе, ДПС сами са дефинирали своята роля. Те казаха, че подкрепят конкретни политики и че са част от конституционното мнозинство. Без тяхното стабилизиращо участие в теми, свързани със сигурността, също щеше да бъде по-трудно да се справи правителството. Но коалиция с ДПС няма и, пак казвам, тези отношения може би по-скоро трябва г-н Борисов да бъде питан да ги коментира.“

„Кой е във властта, се вижда. Ние търсим конституционно мнозинство и това е нещо, което е абсолютно публично и е видимо“, заяви още Христо Иванов.

Той изрази надежда правителството да разреши конфликта си със земеделските производители чрез диалог и с подкрепата на парламентарното мнозинство.

Според Иванов промените в Конституцията може да бъдат гласувани през октомври на първо четене и, евентуално, на второ и трето - през декември. Депутатът от ПП-ДБ подчерта, че "този процес обосновава всичко останало от наша гледна точка".

#Христо Иванов #Христо Иванов - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници