Тагарев за дрона край Тюленово: Не действахме през нощта, защото нямаше нужда

Тагарев за дрона край Тюленово: Не действахме през нощта, защото нямаше нужда

ФБ/Тодор Тагарев

A A+ A++ A

Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира инцидента с откритото край Тюленово летателно средство, за което снощи беше подаден сигнал, че става въпрос за дрон с предполагаемо взривно устройство. Министърът обясни, че не се е налагало веднага да бъде задействан специализиран екип:

"Оценката на риска и защо не сме действали през нощта е такава, че няма нужда да се действа през нощта, тъй като това само ще доведе до риск за екипа, който действа в случая и действаме в светлата част на деня. Има екип още в 6 часа тази сутрин или там в 6 и няколко минути е тръгнал. Имам предварителна информация, но не е окончателна информация, за да ви кажа точно чий е дронът и откъде е дошъл, но това, което със сигурност може да се предположи, че е свързан с войната, която Русия започна срещу Украйна. Нямаме информация нито колко време е стоял там. Нека да излязат анализите".

Министър Тагарев заедно с премиера Николай Денков посети Военномедицинската академия, предаде БНР. Двамата разгледаха химико-токсикологичната лаборатория, която е водеща за страната в областта на съдебно-токсикологичната експертиза и осигурява изследванията за употреба на алкохол и наркотични вещества при шофьори , военнослужещи, служители на МВР.



#Тодор Тагарев #Тюленово #военен дрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници