Тагарев: Ученията на Русия в Черно море са провокация срещу България, на която ще отговорим

Тагарев: Ученията на Русия в Черно море са провокация срещу България, на която ще отговорим
A A+ A++ A

Русия е поискала до края на месеца да продължи учението в икономическата зона на Черно море. Това са провокационни действия към България - каза министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"Допускаме, че Русия вече два месеца блокира голяма част от нашата изключителна икономическа зона, в момента са обявили, че до края на месеца ще продължат да провеждат учения в нашата икономическа зона, което ние разглеждаме категорично като провокационни действия спрямо България, спрямо нашата сигурност и икономически интереси.

Ние обсъждаме широк спектър от възможни действия в отговор на тази провокация на Руската федерация - самостоятелно и най-вече с нашите съюзници".

Министърът на отбраната каза още, че трябва да има анализ преди да бъде решено дали цивилното и военното разузнаване да бъдат слети, каквито законодателни инициативи има.

"Интересна идея, през годините са обсъждани много и най-различни идеи, има и много модели в света. Това, което е необходимо, за да бъде взето съответното решение, е да се направи анализ каква би била ефективността и разходите при един или друг вариант.

Фактът, че в страната "Х" има такъв модел не е достатъчно основание, за да възприемем точно този модел", коментира Тодор Тагарев.

#Тодор Тагарев #военни учения #Черно море #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници