Пеевски възмутен от случката с Дебора и Инспектората към ВСС Ще го сменя!

Пеевски възмутен от случката с Дебора и Инспектората към ВСС  Ще го сменя!

БТА

A A+ A++ A

Днес ще поискаме да стартира процедурата за избор на Инспекторат към Висшия съдебен съвет (ВСС), защото съм възмутен от техните действия спрямо случая в Стара Загора".

Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ДПС Делян Пеевски. Той коментира, че е получил отговор от инспектората как нищо не могат да направят и как нищо не е нарушено. Този случай на домашно насилие предизвика протести в цялата страна.

"Вие като видяхте това момиче, има ли нарушения? Възмутително е, днес ще искаме старта", коментира Пеевски.

Мандатът на Инспектората на ВСС изтече още през 2020 г., но настоящият му състав продължава да работи след като Конституционният съд се произнесе, че членовете му ще продължат да изпълняват функциите си до избиране от Народното събрание на главен инспектор, съответно на инспектори. Досега от управляващото мнозинство и ДПС не са представяли позиция какво трябва да се случи с инспектората предвид предстоящите промени в Конституцията. Единствената заявка е спрямо състава на Висшия съдебен съвет, за който бе решено, че ще бъде подменен едва след промените в основния закон.

Относно промените в Конституцията, депутатът посочи, че ще бъдат приети всички промени, които се предлагат на първо четене.

"Между първо и второ четене ще правим всички промени. Нека да приемем на първо четене, все пак да не торпилираме решението на залата и след това ще разговаряме", добави Пеевски.

#Делян Пеевски #Инспекторат към ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници