Трифонов за управляващите: Тези хора се смятат за богоизбрани

Трифонов за управляващите: Тези хора се смятат за богоизбрани

стоп акдър

A A+ A++ A

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира темата за референдумите в профила си във Фейсбук.

"Вие, уважаеми хора, които четете тези редове, сте свободни, имате щастието да живеете в условията на демокрация, в свободна страна, която е парламентарна република и можете да избирате как да живеете, какво да правите, свободно да решавате за себе си и за живота си и свободно да избирате. Да избирате хора, които да ви представляват. И днес, в българския Парламент, една голяма част от хората, които сте избрали да ви представляват, и по точно парламентарните групи на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС най-нагло се изплюха върху вашето право да решавате", написа Трифонов.

"Знам, че звучи много емоционално това, което казвам, но въпросните депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС отказаха да приемат Закона за референдумите, с което отказаха да ви дадат възможността да решавате. Тоест, тези хора се смятат за богоизбрани, използват ви само на парламентарни избори и след това задоволяват, основно своите, потребности като ви пренебрегват, унижават, не се съобразяват с вас и, образно казано, ви се подиграват в очите. Това е чудовищно и абсолютно неприемливо", допълни той.

"С моите колеги сме правили референдум, един от малкото в модерната ни история. На него гласуваха общо 3 488 558 и това е абсолютно доказателство, че вие, уважаеми български граждани, искате да бъдете питани. Но не така мислят голяма част от българските депутати. Това е такъв срам. Направо нямам думи. А това много рядко ми се случва. Дали всеки народ си заслужава управниците? Сигурно е така. Но аз лично, мисля че ние не заслужаваме такива управници. Ние заслужаваме хора, които не ограничават нашите права, а напротив, подкрепят ни и се грижат ние да бъдем свободни и уважавани. Сега и да ви казвам, помислете си другия път като гласувате, няма смисъл, защото първо трябва да изчистим този боклук, който се е събрал в този Парламент. И забележете, не го казвам като метафора, а съм директен", пише още лидерът на ИТН.

#Слави Трифонов #Слави Трифонов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници