Велошествие в центъра на София на 17 септември

Велошествие в центъра на София на 17 септември
A A+ A++ A

На 17 септември в 10:00 часа пред Национален стадион „В. Левски“ в столицата ще бъде даден стартът на второто издание на велосъстезанието SOFIA BIKE RELAY.

SOFIA BIKE RELAY е най-голямото щафетно велосъстезание за корпоративни отбори в София. Централните улици на града ще бъдат затворени от 9:30 до 13:30 часа , като маршрутът от 4 км включва: ул. „Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Пенчо Славейков“, обратен завой на бул. „Витоша“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „Гурко“.

В 10:05 часа ще бъде даден старт на велошествие по трасето на състезанието. Всеки желаещ може да се включи без такса за участие след предварителна регистрация на страницата на събитието https://sofiabikerelay.com/registration-free-tour/. Няма ограничение за възрастта на велосипедистите, единственото условие е да имате велосипед и каска и да вземете вашия стартов номер от шатрата „Регистрация“ най-късно до 09:50 часа. Участниците ще изминат една обиколка по трасето на Sofia Bike Relay.

След като приключи велошествието, ще стартира отборното състезание. За да бъде допуснат до състезанието, всеки състезател трябва да е с велосипедна каска!!! В случай че състезател е без каска, целият отбор ще бъде дисквалифициран.

Всички, които се регистрират за безплатното велошествие https://sofiabikerelay.com/registration-free-tour/, ще участват в томбола, в която голямата награда е нов електрически велосипед. Благодарение на софтуерно приложение и смарт устройство (винаги свързано с GPS/SIM/Bluetooth) може лесно да проследявате местоположението на велосипеда, да заключвате и отключвате опционалната смарт ключалка със звукова аларма. Лесно може да споделяте достъпа до велосипеда си с приятели и семейство.

Събитието e включено в спортния календар на кмета на град София и е част от Европейската седмица на мобилността. Тридесет процента от стартовите такси ще бъдат дарени в подкрепа на проекта „Социално-емоционално обучение чрез спорт“ на фондация „Заедно в час“. Проектът има за цел да интегрира социално-емоционалните умения в спортните занятия на ученици от 1-ви до 12-и клас.

Организатори на SOFIA BIKE RELAY са СК „Бегач“ с подкрепата на Столична община и Schwarz IT България.


#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници