Казусът "Шейново": Ще има ли нов директор след скандала с разменените бебета?

Казусът "Шейново": Ще има ли нов директор след скандала с разменените бебета?

Шейново

A A+ A++ A

Столичната община ще обяви нов конкурс за изпълнителен директор на болница "Шейново". Това обяви председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет Антон Койчев в Сутрешния блок на БНТ. По думите му, настоящият директор Румен Велев трябва да си отиде от поста заради скандала с разменените бебета и затова сегашният конкурс няма да бъде признат.

Вълев е единственият кандидат в конкурса за шеф на столичната болница. Изборът му е отхвърлен от Общинския съвет, а на негово място е назначена Таня Андреева, която обаче не е участвала в конкурс. Велев обжалва решението на Общинския съвет.

"Защо аз бях единственият кандидат след като получих оценка, която ми позволява да бъда класиран - аз не бях избран за директор на шейново. това е разковничето на в тази история", каза Велев.

"Законът за публичните конкурси не задължава особено в случаите в които има кандидат ако принципала има нещо друго предвид да бъде избран", обясни председателят на здравната комисия в Столичния общински съвет.

Според Антон Койчев има един основен аргумент за отстраняването на досегашния шеф и това е случая с разменените бебета в Шейново. Тогава Столичната община застава зад директора на болницата.

"Подкрепих го защото той е добър лекар, добър специалст и сега мисля така, но аз не мога да разбера какво е това вкопчване в поста изпълнителен директор, той е директор вече 12 години", каза Койчев.

Работещи в болница "Шейново" поискаха открита процедура за избор на директор

Зад директора сега застават служители на болницата. Те заявиха, че ще излизат всеки ден пред лечебното заведение до 14 септември с искане за законен конкурс.

"Искаме да окажем една морална подкрепа на доктор Велев и един малък протест, който е свързан с отношението, безхаберието, беззаконието и мога да кажа цинично отношение на общината към болницата", каза Миглена Тонева, лаборант патохистологична лаборатория.

Велев също обяви, че ще продължи да защитава правата си.

"След като е законосъобразна, защо Таня Андреева не беше вписана за директор и защо Софийски градски съд блокира нейното вписване", попита той.

Очаква се окончателното решение на съда.

#"Шейново"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници