Рекорд: Над 27 милиона лева спечелил Лудогорец от трансфери

Рекорд: Над 27 милиона лева спечелил Лудогорец от трансфери
A A+ A++ A

Спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков говори пред БНТ и обяви, че клубът е спечелил рекордна сума от трансфери през лятото.

Разградчани се разделиха с двама от основните си играчи - капитанът Кирил Десподов и голмайстора Игор Тиаго, които бяха продадени съответно на ПАОК и Брюж, а по думи на Караманджуков общите постъпления в касата на "орлите" са близо 14 милиона евро.

"Не знам дали друг клуб в България го е правил това нещо. За два месеца в касата на клуба влизат близо 14 милиона евро, даже може би и повече с бонусите. Сигурен съм, че Лудогорец няма да бъде по-слаб. Все повече футболисти искат да дойдат при нас, защото продаваме добре, продаваме на сериозни клубове. Такъв е и ПАОК. Гръцкият клуб показа уважение към собствениците, към Лудогорец, към самия Кирил. Почти на 95 процента изпълниха условията", заяви Караманджуков.

Той бе категоричен, че Десподов е бил един от най-добрите български футболисти и трудно ще бъде заменен, но клубът вече работи по темата.

"Ще се опитаме да го заменим. Вече работим по въпроса. Има одобрен вариант. И аз, и Ивайло искаме да имаме повече българи, което ще е добре за обстановката в съблекалнята. Вече двама българи от школата играят в отбора. Дай Боже в близките 2 години в състава да има 6-7 основни състезатели, които са българи", добавя още Караманджуков.

#"Лудогорец" #Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници