Костадинов не заложи на декларация, а засегна случай с българин, който Гърция ще екстрадира в САЩ

Костадинов не заложи на декларация, а засегна случай с българин, който Гърция ще екстрадира в САЩ
A A+ A++ A

Досега в нашата история винаги България е излизала от големи войни с национална катастрофа, сега ще влезем в голяма война с национална катастрофа, от която изходът ще е летален за българската държава. Така завърши декларацията си от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Преди това той започна с разказ за конкретен случай - днес в Гърция съдят Милан Димитров, за когото САЩ настоява да бъде екстрадиран. Човекът бил арестуван през декември, на първа инстанция Атина приела да го екстрадира, а днес се чака окончателното решение. Имало заповед за ареста му от Интерпол, от американската прокуратура. Според Костадинов - без доказателства, на база на клетвена декларация. Американски прокурор вярвал, че българинът е осъществявал търговия, която нарушава санкциите на САЩ срещу Русия.

Костадинов се ядоса, че българската държава е изоставила сънародника ни, а сега тя е единствено депутатът им Ангел Георгиев. "Къде е българската държава. Какво е тя? Това тук отпред, тези седнали хора, те ли са? А получават заплатите си от Милан и няколко милиона като него", гневен бе Костадинов.

Той определи случващото се като симптом за разпада на държавността. "Българският национален интерес означава закрилата на всеки българин, където и да се намира. Това липсва. И това обуславя скептицизма на българите към държавата", заяви Костадинов.

"Бяха убити хора, свързани с управляващото мнозинство. Защо Кирил Петков не е задържан да дава обяснения за връзките на Алексей Петров с управляващата формация? На фона на цялото недоверие от страна на българите към липсата на правосъдие, друго престъпление мина незабелязано - един българин бе убит от разбесняла се тълпа, на улицата. И нищо. Нямаше тревожни коментари от сутрин до вечер по тв. Нямаше медийна вълна и организация на протести с предварително подготвени плакати "Нито един повече, макар че това е тревожно. Линч.", смята лидерът на "Възраждане".

Той се разбесня, че правителството се занимавало с оставката на секретаря на МВР и подмяна на директорите на полицията. И се оплака, че няма отговор от сигнала им по адрес на записа и думите на Асен Василев "ще направим изборите с наше МВР" и заподозря, че се прави "наше, на ПП-ДБ МВР, на тях".

Костадинов попита какво е правел английския посланик с вицепремиера Мария Габриел и финансовия министър Асен Василев на среща в ЦИК. Това е държавна измяна. И ще питаме какво са говорели с него и каква е неговата роля там. Но отбеляза, че да чака отговор от прокуратурата и ДАНС е като да се чака от умрял писмо.

#"Възраждане" #Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници