Кремъл: Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

Кремъл: Путин няма да присъства на погребението на Пригожин

pixabay

A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин не планира да присъства на погребението на лидера на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

Песков заяви пред репортери, че Кремъл не знае как е планирано да се проведе погребението.

"Присъствието на президента не се предвижда", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос дали Путин ще отиде на погребението на създателя на частната военна компания "Вагнер".

Говорителят на Кремъл допълни, че не разполага с конкретна информация за погребението, а организацията му зависи от семейството.

Пригожин загина, когато бизнес самолетът му се разби миналата седмица, два месеца след като той и наемниците му от "Вагнер" организираха бунт срещу руското военно ръководство. В края на юни силите на частната военна компания поеха контрола над Ростов и напреднаха към Москва, но след това спряха и да се оттеглиха на 200 км от столицата.

Кремъл отхвърли като "абсолютна лъжа" предположението на някои западни политици и коментатори, че Путин е наредил Пригожин да бъде убит за отмъщение.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници