Сидеров: Следващият кабинет ще е националистически

Сидеров: Следващият кабинет ще е националистически
Сидеров посочи, че партията, която ръководи, и ВМРО, вече имат общи действия, осъществяват се контакти и с други формации. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ако българите се „събудят", следващият кабинет трябва да е националистически, каза във Варна лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

Той посочи, че е редно националистическите партии в страната да се обединят за изборите., предаде БТА.

Сидеров посочи, че партията, която ръководи, и ВМРО, вече имат общи действия, осъществяват се контакти и с други формации.

„България има нужда да излезе от колониалното управление", посочи лидерът на „Атака".

Според него е редно плоският данък да бъде премахнат и да се въведе прогресивен, който ще доведе до по-сериозно облагане доходите на богатите. Златодобивът трябва да стане държавна дейност и да бъде поет от държавно предприятие, каза Сидеров.

По думите му от реформи в тази посока се нуждаят енергетиката и банковият сектор.

„Атака" подновява темата за антиконституционността на ДПС, добави Сидеров. Партията вече е подела инициатива да събере подписите на 48 депутати, за да сезира Конституционният съд. Народният представител допълни, че такава стъпка имат право да предприемат също президентът, премиерът и омбудсманът.

Според Сидеров прокуратурата също би могла да сезира Софийския градски съд за антибългарско поведение на ДПС с искане за заличаване на партията от регистрите.

Позицията на Сидеров бе представена във връзка с реакциите след изказването на лидера Ахмед Доган на 4 ноември, когато в Кърджали той обяви, че има необходимост от нов общ прочит на историята на Балканите, особено в частта й за Балканската война от 1912-1913 г., като я сравни с възродителен процес и етническо прочистване.

Малко след това зам.-председателят на партията Лютви Местан в декларация от парламентарната трибуна каза, че ДПС настоява за „общ прочит", а не за „нов прочит" на историята на Балканите.

„Има разлика между „общ прочит" и „нов прочит" и се прибягва до елементарния трик да се замени израза, за да се разгърне анти-ДПС-истерията, на която сме свидетели," заяви Лютви Местан

#Волен Сидеров #българи #Кабинет #ВМРО #националисти #енергетика #ДПС #Балканска война #Ахмед Доган #Лютви Местан #„Атака"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници