УЕФА глоби "Левски" с още 38 750 евро след втория мач с "Шкупи"

УЕФА глоби "Левски" с още 38 750 евро след втория мач с "Шкупи"

pixabay

A A+ A++ A

Дисциплинарната комисия на Европейската футболна асоциация оповести нова тежка глоба за "Левски". Тя е вследствие на мача реванш с "Шкупи" в София, завършил с победа на „сините“ с 1:0. Общият размер на наказанието за клуба е 38 750 евро. Те са разпределени както следва:

- 15 000 евро за провокативни и агресивни съобщения

- 2 000 евро за пиротехника и бомби

- 9 750 евро за хвърляне на предмети към терена

- 12 000 евро за наличието на хора по пътеходите на стадиона

Припомняме, че след първия двубой със същия съперник в Северна Македония клубът бе глобен в размер на 40 000 евро. Тогава глобата беше наложена заради скандирания на расистка и етническа основа, както и заради ексцесиите, които се случиха в сектора за привърженици на Левски . С това общото наказание за клуба от участието в Европа до момента наближава 80 000 евро.

"Използваме повода да призовем още веднъж всички „сини“ привърженици да подкрепят безрезервно клуба, но без никакви прояви на расизъм, ксенофобия, политически лозунги или забранени символи и пиротехника. Клубът е с условно наказание за частично затваряне на стадиона, което би ни лишило както от вас, верните ни фенове, така и от така необходимите за клуба финансови постъпления. Бъдете разумни и подкрепяйте „Левски“ само с позволени средства. Нека сътворим поредния празник, до който достигнахме с неимоверни общи усилия – отбор и фенове", написаха от клуба.

#Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници