8 месеца след ампутацията на краката: Роман Костомаров отново на леда

8 месеца след ампутацията на краката: Роман Костомаров отново на леда

стоп кадър

A A+ A++ A

Олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Игрите в Торино през 2006 година Роман Костомаров отново стъпи на леда и то само 8 месеца след като претърпя ампутации на крайниците.

Във вторник вечерта Костомаров приветства зрителите в Сочи по време на шоуто на Иля Авербух, като излезе в края на изпълнението на съпругата си Оксана Домнина и благодари за подкрепата като пожела на всички здраве и щастие.

На 10 януари Роман Костомаров беше приет в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород.

В началото на февруари той претърпя ампутация на двата крака и на пръстите на двете ръце. На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При

#спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници