Доброволецът на фронта в Украйна Иван Калчев: Добре, че не ми се налага подписът ми да стои до този на Пеевски

Доброволецът на фронта в Украйна Иван Калчев: Добре, че не ми се налага подписът ми да стои до този на Пеевски
A A+ A++ A

Добилият голяма популярност с това, че от старта на войната е доброволец на фронта и се бие срещу руснаците - Иван Калчев, пусна следното на стената си във Фейсбук:

От четири месеца съм в Украйна и съвсем целенасочено досега спазвах радиомълчание. За случващото се тук ще разказвам, чак след като се върна в България.

Не исках да коментирам и нищо от политическите процеси у нас, първо защото пишейки оттук получавам непропорционално повече внимание, второ защото имам определени резерви, а когато няма какво ново или полезно да кажеш, е по-мъдро да замълчиш. Едно не мога да премълча - радвам се, че не се доближих до ситуация, в която да решавам дали искам подписът ми да стои на един лист с този на Делян Пеевски.

А и средата в социалните мрежи става все по-токсична (което изобщо не е отделно от политическите процеси), така че през последните месеци се наслаждавах на всеки ден без фейсбук.

Сега се включвам по повод изтеклия в Бивол доклад на Анкетната комисия в Зелено движение, защото и аз бях в състава ѝ. Към доклада представих и допълнително становище на по-аналитично ниво за процесите и възможните развития. За съжаление в последните дни виждам да се случва най-негативният сценарий, който можах да си представя.

За който не е запознат - през декември касирахме избора на ръководни органи (старите, включително моето участие в Националния съвет, са с изтекъл мандат), защото станахме свидетели на порочни практики като контролиран вот и злоупотреба с пълномощни.

След като пълният текст на доклада е публичен, всякакви констатации са излишни. Аз ще изчакам още няколко дни преди да пиша в детайли, за да дам шанс на оздравителните процеси в Зелено движение, но като цяло съм на мнение, че истината следва да бъде казвана, дори да е неудобна, и то дължим на избирателите си цялата истина.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници