Трагикомедия в Русе: Пишман крадци атакуваха златарско ателие с детски пистолет, майка им ги брани, докато бягат с колела

Трагикомедия в Русе: Пишман крадци атакуваха златарско ателие с детски пистолет, майка им ги брани, докато бягат с колела

ФБ/Златан Златанов

A A+ A++ A

Трагикомична ситуация се разигра при опит за обир на златарско ателие в Русе. Няколко непълнолетни бандити нахлули в бижутерията и заплашили собственика й с пистолет, който в последствие се оказал пластмасов. В центъра на екшъна се оказал депутатът от "Възраждане" Златан Златанов, който разказа пикантни подробности.

Куриозната случка станала на ул. "Александровска" № 100 в града на Дунава посред бял ден. С помощта на Златанов златарят успял да осуети обира, но отнесъл няколко удара. По описание на народния представител пишман бандитите били на възраст около 16 години. По думите Златанов те влезли в ателието и насочили черен на цвят пистолет срещу собственика му. Златарят реагирал мигновено и отбил оръжието, като се опитал да задържи тартора на групичката, пише "Телеграф".

"В този момент се оказах на мястото на инцидента и помогнах на собственика на ателието да отбие физическите атаки срещу него. Своевременно се свързах с 112, с които проведох мъчителен разговор защо и как трябва да се отзове полицейски екип на мястото”, разкрива Златан Златанов.

Междувременно на местопрестъплението се появила и жена, която настояла синовете й да бъдат незабавно освободени от депутата и бижутера.

"По време на цялата разпра в която собственикът успя да отнесе и няколко майсторки удара от тези иначе изглеждащи невинни на вид хулигани, които врещяха, псуваха, обиждаха и заплашваха с разправа в малките часове на деня, се появи и жена, която по всички антропологични белези изглеждаше като тяхна майка или по-голяма сестра и крещеше " остави децата ми", уточнява Златанов.

В създалата се суматоха младите разбойниците се качили на велосипедите си и духнали.

"Докато се разправях със служителките на два пъти в рамките на минути... тумбата съумя да избяга с колелета, преследвана от служебната кола на СОТ Юсис в посока Парка на младежта, където са й изгубени следите. След 15 минути все пак пристигна полицейска кола и сне обяснения, установихме, че пистолетът е детска играчка, която е много добра имитация на боен пистолет”, разясни още депутатът.

#Русе #обирджии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници