Традицията повелява..: Печени чушки в буркани за зимата
Чушките се почистват от семената. Печем ги от всички страни до готовност, пише Готвач.бг
Готовите чушки се поставят в голяма тенджера и се захлупват с капак да се задушат. Обелват се и се поръсват щедро със сол, защото солта ще ги съхрани за дълго време.
Пълним в сухи компотени или други буркани и затваряме с капачки. Нареждат се в широк съд, на дъното на който има подложка, да не се допират до дъното.
Заливаме с топла вода, нивото и да е над капачките - така се ускорява процесът на варене. Варим за 10 минути от завирането на водата.
Съхраняват се на тъмно и хладно място. Вкусни са както за салата, така и за готвене, пълнене и други ястия.
Печените чушки в буркани за зимата са готови.
Още по темата:
- » Бърза рецепта за пълнени чушки с пролетни продукти
- » Вкусът на семейните празници: Традиционните пълнени чушки с боб
- » Бързи и вкусни пълнени чушки за заетите хора
Коментирай
Най-четено от
Общество
Последно от
Общество