Очарователни ли сте: 7 знака, които доказват, че притежавате неустоим чар

Очарователни ли сте: 7 знака, които доказват, че притежавате неустоим чар

pexels

A A+ A++ A

Чарът съчетава много детайли, като външен вид, стил на облекло, мимики и жестове, поглед и глас, поведение и общуване, чувство за хумор и т.н. Но най-важната черта на очарователния човек е неговата естественост. Той е открит и искрен, не се страхува да бъде себе си, не е лицемерен и не се оправдава. Понякога думите му могат да нараняват, но в същото време укрепват още повече доверието в неговата честност.

Има много фактори, които влияят върху чара. И в повечето случаи е трудно да се каже какво точно привлича в даден човек. Затова още от древни времена чарът се свързва с необяснимо мистично привличане.

Чарът е индивидуална и често неуловима черта. Не може да се оценява по някакви обективни критерии, няма стандарти за това. И дори ако в общи линии разбираме какво харесваме в даден човек, може да бъде почти невъзможно да го обясним с конкретни думи. Чарът може да зависи от външния вид, но той изобщо не е свързан с красотата.

Тъй като се основава предимно на искреността, невъзможно е да се имитира. Горделивостта, преструвката и лицемерието рано или късно се издават, правейки човека по-малко привлекателен за другите. Очарователната личност привлича със своята простота и откритост, защото не се страхува да бъде уязвима.

Чарът често се бърка или приравнява с харизмата, но това е погрешно. Чарът кара другите да симпатизират на човека, да го смятат за добър, привлекателен, надежден. Харизмата е лидерско качество, което предизвиква уважение и интерес. Един харизматичен човек може да не се хареса на всички и дори да дразни другите, но всеки намира идеите му за интересни и вълнуващи. Той знае как да създаде екип и да го ръководи.
Както вече разбрахме, чарът е индивидуална черта, която всеки човек се формира от различни лични характеристики.

7 от най-значимите компонента на чара

Искреност
Всеки човек може да разпознае фалша и преструвката. Ласкавите думи може да са му приятни, но той разбира, че от такъв събеседник не може да се очаква честност. Очарователният човек винаги е искрен, той директно казва всичко, което мисли, без да се страхува да обиди с истината. Понякога забележките му могат да бъдат остри, но интуитивно усещаме, че на такъв човек може да се вярва.
Общителност
Очарователният човек е отворен за комуникация. Той е весел и безгрижен, няма да откаже да ви изслуша. В същото време той не влиза в спорове и е добродушен към критиките, отправени към него. Той определено не е от тези, които ще запомнят накриво изречена фраза и редовно ще ви напомнят как сте наранили чувствата му. Лесно и приятно е да общувате с него, защото не е нужно внимателно да подбирате думите си.
Оптимизъм
Не е тайна, че оптимистите са много по-симпатични от песимистите. В същото време това е положително отношение, което добавя чар, но не и прекомерно и неподкрепено самочувствие. Очарователната личност винаги е настроена за успех, не се отказва след най-малкия провал и не критикува другите за грешките им.
Чувство за хумор
Всеки харесва навременни шеги, които могат да разсеят обстановката и да подобрят настроението. И всеки харесва хора, които не се обиждат от шеги, адресирани до тях, защото това е важен компонент на чувството за хумор.
Емпатия
Способността да съчувствате на околните показва, че ви е грижа за тях. Ето защо човек, надарен с емпатия, намира по-лесно общ език както с близки хора, така и с напълно непознати.
Простота
Точно простотата е един от ключовите елементи на чара. Хората харесват тези, с които е се общува лесно. Разбира се, тук не става въпрос за тесногръдство и простотия. Простотата означава, че човек не се опитва да се издига над другите и не се прави на аристократ.
Самодостатъчност
Хубаво е да общувате със силен и самодостатъчен човек, който е в състояние сам да се справи с всякакви проблеми. Такива хора никога не се появяват в неподходящ момент, не се налагат, не искат услуги, не създават проблеми или не ви поставят в неудобно положение.

Заслужава да се отбележи, че можете да бъдете очарователни дори да не притежавате всички изброени качества. И все пак всяко от тях може значително да увеличи чара ви, а присъствието на всичките седем ви прави много популярен и търсен човек, независимо от външния вид и други характеристики.

#усмивка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници