Зеленски уволни всички регионални военни комисари

Зеленски уволни всички регионални военни комисари

Стоп кадър/ФБ/Володимир Зеленски

A A+ A++ A

Украинският президент Володимир Зеленски уволни служителите, отговарящи за военната повинност във всеки регион на страната, като се позова на обвинения в корупция, които според него могат да се равняват на държавна измяна, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Уволняваме всички регионални военни комисари", заяви Зеленски в публикация в социалните мрежи след среща с висшето военно ръководство.

"Тази система трябва да бъде управлявана от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупите по време на война са държавна измяна", добави той.

Този ход отразява усилията на Украйна да се справи с подкупите и корупцията като част от мащабните реформи, изисквани от западните институции като Европейския съюз, към който Украйна се надява да се присъедини.

"По време на проверката на териториалните центрове за набиране на персонал правоприлагащите органи разкриха случаи на корупция", се казва в отделно изявление на президентството.

То заяви, че общата мобилизация на Украйна е ключова област, в която инспекторите са разкрили случаи на нечестна игра.

Те "представляват заплаха за националната сигурност на Украйна и подкопават доверието в държавните институции", се казва в изявлението.

В него се допълва, че Съветът за сигурност на Украйна е препоръчал на ръководителя на армията да избере заместници, които имат опит на бойното поле и са били проверени от разузнавателните служби на Украйна.


#Володимир Зеленски #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници