Левски остана на сухо в израелската пустиня, но и не падна! Екшънът остана за Герена

Левски остана на сухо в израелската пустиня, но и не падна! Екшънът остана за Герена
A A+ A++ A

Насред пустинята късно снощи АПОЕЛ Беер Шева и Левски не се победиха в първи мач от третия кръг на Лигата на конференциите. Срещата на стадион "Тото Търнър стейдиъм" завърши 0:0 и така интригата бе запазена максимално за реванша.

Снимка 629441

Източник: startphoto.bg

"Сините" се представиха добре и пропуснаха няколко чисти положения, но и домакините имаха за какво да съжаляват. Мачът бе интересен и динамичен и предложи офанзивен футбол.

Срещата започна равностойно. В 10-ата минута АПОЕЛ стигна до първата опасност. След разиграване на топката, Кристофер Патерсон пусна успореден на голлинията пас, но негов съотборник пропусна да засече, непосредствено пред вратата на "сините".

Домакините владееха инициативата и отправиха още няколко удари, които обаче не затрудниха Пламен Андреев.

Снимка 629453

Източник: startphoto.bg

В 30-ата минута Уелтън засече грешно подаване на домакините и намери Рикардиньо, който напредна сам срещу вратаря, но в ключовия момент, капитанът на АПОЕЛ - Мигел Витор изби удара на нападателя. Постепенно "сините" натиснаха съперника и можеха да съжаляват, че не водеха на почивката.

Снимка 629447

Източник: startphoto.bg

В 40-ата минута. Рикардиньо напредна и намери Уелтън, бразилецът навлезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но над вратата. "Сините" започнаха активно и втората част. В 55-ата минута Асен Митков центрира отлично към Роналдо, който от непосредена близост пред вратата стреля с глава, но но Офир Марциано се справи и изби. Малко по-късно и АПОЕЛ имаше добра възможност. Шай Елиас отправи много опасно успоредно на голлинията подаване, но Климала от непосредствена близост пропусна да засече.

Снимка 629454

Източник: startphoto.bg

Минути преди края на редовното време Пламен Андреев се намеси решително след като Томер Хемед шутира директно от пряк свободен ъгъл в горния ляв ъгъл на вратата на Левски. В добавеното време Ивелин Попов нацели греда.

Така двата отбора не се победиха и ще решават всичко в реванша след седмица на "Герена".

#"Левски" #Левски София #Лига на конференциите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници