Моретата ще станат черни: Мрачното ни бъдеще, разказано от мистичните индианци хопи

Моретата ще станат черни: Мрачното ни бъдеще, разказано от мистичните индианци хопи

psiheya-market.ru

A A+ A++ A

Тайнствената култура на индианците, техният живот и по-специално вярата в духовете винаги е интересувала европейците. Такива племена като Мая или Инка са известни на всички. Но има друго интересно племе макар и не толкова известно - хопите.

Историята на племето Хопи

Hopi - съкратено от Hopituh Shi-nu-mu, т.е. "мирни хора". Племето е образувано през VIII век, те са потомци на най-древната цивилизация на Северна Америка. Смята се, че предците на модерните хопи са живели в огромни жилища под земята. Много години по-късно индианците се заселват на територията, принадлежаща днес на щата Аризона (САЩ).

Сега те живеят в резервати, в североизточна Аризона в каменни къщи, без течаща вода, отопление и електричество - по подобие на техните предци. Племето не е много голямо - около 6000 души.

Племето е разделено на 13 клана, всеки от които се ръководи от старейшина. Той е шаман и говори с духовете от задгробния живот. Дори и днес Хопи строят кивас, където по време на зимното слънцестоене се провеждат ритуали за общуване с духовете.

Шаманите внимателно пазят и прехвърлят от поколение на поколение древните каменни знаци. На тях е записано посланието на предците. Хопи твърдят, че там е описано какво очаква човечеството.

От година на година се провеждат специални ритуали, за да се поддържа баланс между човека и финия свят, да се предупреждават за бъдещите неща. Това е философията и предназначението на племето. Хопи вярват, че докато изпълняват ритуалите, Земята ще продължава да съществува.

За тях няма понятие за "време", те измерват живота по различен начин. Времето е непрекъснат поток от енергия, където не може да има минало или бъдеще, има само "сега".

Шаманите хопи предупредават за началото на Първата и Втората световна война, за трагедията от 2001 г. в Америка, назовали точния ден на най-силните земетресения в Япония, Калифорния и Турция. Шаманите също предвидили, че комета ще падне на планетата. През юли 1994 г. на Юпитер паднал фрагмент от кометата Шумейкър-Леви. Сега Хопите ни разказват за предстоящата Трета световна война.

Дори в древните плочи на предците на хопите се разказва за 3 цивилизации, чието съществуване е преустановено поради пожар, лед и наводнение. Четвъртият свят завършва, те мислят така. Апокалипсисът трябва да дойде, онези, които са достойни, ще бъдат спасени от „коли от небето“ за живот в Петия свят - в къщи на Луната и Червената Земя. Астрономите са открили подобен обект, 350 пъти по-голям от Слънцето, намиращ се извън слънчевата система. Описание на индианците съвпадна със сателитните данни.


През 1958 г. Бяло Перо разказа за 9 важни събития, които предвещават завръщането на изчезналия Бял брат Хопи - Пакан. Сред тях е появата на американците, железопътните линии, автомобилите и интернет. Споменава се и падането на една от космическите станции (Skylab или "Мир"). Дори появата на хипита - „младежи с дълга коса, които искат да научат мъдростта на индианците“ - била предсказани 6 години преди да се появят. Всичките 9 предсказания са публикувани през 1959 година.

Ето 9-те признака на нкрая на света, според Бялото перо:

„Четвъртият свят ще свърши скоро и ще започне Петия. Предупредителните знаци са изпълнени, малко остана“.

Знаците, както ги описва старейшината Бялото Перо:

Първият знак - Ще се появят бели хора, но не като пахана, а които убиват враговете си с гръм. (Пушки)

Вторият - Ще дойдат хора по нашите земи, които ще се движат на въртящи се колела издаващи шум. (Каруците с фургони на заселниците)

Третият - Странни зверове, подобни на бизони, но с по-дълги рога ще дойдат и ще станат многобройни. (Кравите и биковите)

Четвъртият - Страната ще бъде прекосена от змии от желязо. (Железопътните линии)

Петият - Страната ще бъде покрита с гигантска паяжина. (Телефонните стълбове и мрежи)

Шестият - Страната ще бъде покрита с реки от камък правещи картини на слънцето. (Автострадите и пътищата с огледални повърхности предизвикващи отблясъци на някои места)

Седмият - Ще чуете за почерняване на морето и много животни ще умрат от това. (Големият нефтен разлив в Мексиканския залив на 20 април 2010 г.

Осмият - Ще видите много младежи, които ще си пуснат косите дълги, като в моето племе, които ще се присъединят към племената, за да се учат на мъдрост.

Деветият - последен знак - Ще чуете за огромно нещо в небето над земята, което ще падне с голяма сила. Ще се появи, като синя звезда. Скоро след това церемониите на моя народ ще престанат.

„Това е знакът, че голямото унищожение наближава. Светът ще се клати насам и натам. Бледоликите ще се бият с хора от другите континенти, с тия, които имат първата искра на мъдростта. Ще се издигат множество стълбове от пушек и огън, каквито Бялото перо е виждало бледоликите да правят недалеч оттук в пустинята. Само че тия пушеци, които предстои да се издигнат, ще донесат болести и небивал мор. Много от хората ми, които разбират пророчествата, ще се спасят. Онези, които останат да живеят в земите на моя народ, също ще оцелеят. След това ще има много да се строи наново. И скоро след това, много скоро, Пахана ще се върне. Той ще води със себе си зората на Петия свят. Той ще посее семената на разума в сърцата на хората. Още сега семената се засаждат ─ те ще изгладят пътя към началото на Петия свят.

Ще има нови природни бедствия на Земята - необичайни температури, наводняване на континентите, суши, смятат шаманите хопи и предупреждават за нова смъртоносна болест, за която няма да има лекарство. До 2035 г. планетата ще се почиства от "излишните хора".

Източници: GlasNews, ernest.blog.bg, pan.bg

#Апокалипсис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници