Зеленски: Руска управляема авиобомба падна върху център за кръвопреливане, има убити и ранени

Зеленски:  Руска управляема авиобомба падна върху  център за кръвопреливане, има убити и ранени
A A+ A++ A

Украинският президент Володимир Зеленски каза снощи в ежедневното си видеообръщение, че руска управляема авиобомба е паднала върху център за кръвопреливане в град Купянск, в източната Харковска област, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Има убити и ранени", каза украинският президент в канала си в "Телеграм". Ройтерс не може да потвърди тази информация от независими източници.

„Това военно престъпление казва всичко за руската агресия. Зверове, които унищожават всичко, което просто ни позволява да живеем", каза Зеленски, цитиран от Франс прес.

„Нашите спасители гасят пожара", добави той.

Руски ракети удариха снощи и заводските сгради на украинския производител на авиационни двигатели „Мотор Сич" в град Запорожие, компания от „стратегическо значение“, само няколко часа след атаката на украински дрон срещу руски петролен танкер в Черно море. По думите на Зеленски, Русия е извършила ракетни удари с ракети „Калибър" и "Кинжал" и срещу Хмелницка област.

Компанията „Мотор Сич", основна авиационна производителка в Украйна, която произвежда двигатели за самолети и хеликоптери, беше национализирана от украинската държава през 2021 г.

След това правителството пое пряк контрол над нея през ноември 2022 г. заедно с други компании „от стратегическо значение“, чиито активи бяха управлявани от министерството на отбраната, за да „осигурят спешните нужди на въоръжените сили“.

Атаките между Русия и Украйна се увеличиха, откакто Москва отказа в средата на юли да поднови договореното с посредничеството на ООН споразумение, което позволяваше износа на украинско зърно, посочва АФП.


#Володимир Зеленски #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници