Ди Каприо, Клуни, Мерил Стрийп: Актьори даряват по 1 млн. долара на стачкуващите си колеги

Ди Каприо, Клуни, Мерил Стрийп: Актьори даряват по 1 млн. долара на стачкуващите си колеги

pixabay

A A+ A++ A

Холивудски звезди даряват по един милион щатски долара в подкрепа на стачкуващите си колеги, съобщи Франс прес.

Сред дарителите са Мерил Стрийп, Джордж Клуни, Мат Деймън, Дуейн Джонсън, Леонардо Ди Каприо, Никол Кидман, Джулия Робъртс, Опра Уинфри. Те създадат фонд за подкрепа на актьорите.

Гилдията на екранните актьори стачкува от средата на юли. Сред исканията са по-добро заплащане и регулации в използването на изкуствен интелект в кино и телевизионната индустрия. Тъй като сценаристите също стачкуват, производството на филми и сериали в САЩ практически е спряно.

Средствата във фонда за подкрепа на актьорите са събрани през последните три седмици и възлизат на повече от 15 млн. щатски долара.

"Развлекателният сектор е в криза и синдикалната организация на сценичните актьори получава 30 пъти повече искания за финансова подкрепа в сравнение с периода преди стачката", се казва в съобщение на фондацията, която ще управлява набраните средства.

Тази подкрепа цели актьорите да могат да плащат задълженията си, да не загубят домовете си, да хранят семействата си, да плащат медицинските си разходи, да купуват лекарства, се казва още в съобщението.

Макар някои актьори да са изключително добре платени, 86 процента от 160 000 членове на синдикалната организация печелят по-малко от 26 500 долара годишно, обяви актрисата Фран Дрешър, председател на синдиката на Гилдията на екранните актьори пред "Ню Йорк таймс".


#актьор #актьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници