Веган инфлуенсър почина на 39 заради строгата си диета

Веган инфлуенсър почина на 39 заради строгата си диета

инстаграм

A A+ A++ A

Жана Самсонова, родом от Русия, се е радвала на повече от 15 000 последователи в Instagram, споделяйки както ежедневието си на строг веган, така и рецепти.

На 21 юли инфлуенсърката почина в Малайзия след години на пътуване из Азия. Семейството ѝ оттогава се бори тялото ѝ да бъде върнато в Русия, за да се разбере официалната причина за смъртта ѝ, но в интервю за руски вестник майка ѝ, Вера Самсонова, изрази убеждението, че диетата е изиграла решаваща роля.

По предварителната информация се касае за инфекция, подобна на холера, но според азиатските лекари вътрешните органи на Самсонова не са издържали, тъй като са страдали от изтощение, причинено от екстремната ѝ диета.

Жана живеела на веганска диета в продължение на 10 години, като през последните 5 години премахнала изцяло рибата и мазнините, задоволявайки се с плодове, семена и смутита - дори се отказала от водата в полза на плодовите сокове.

„Без сол, по-малко мазнини, без масло и без дехидратирана храна! Само обикновено моно хранене! Това е всичко! И това е моето ниво след 10 години веганство“, хвалила се тя в социалните мрежи.

#вегани #веган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино