Пикантни темпе шницели - бърза и лесна вегетарианска рецепта

Пикантни темпе шницели - бърза и лесна вегетарианска рецепта
A A+ A++ A

Темпе е ферментирано соево мляко, което е популярно сред вегетарианците и веганите като източник на протеин. То има плътна текстура и ядков вкус. В тази статия ще ви представим бърза и вкусна рецепта с темпе.

Съставки:

250 грама темпе

2 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици сусамово масло

2 супени лъжици оцет

2 супени лъжици кари

1 чаена лъжичка чесън на прах

1 чаена лъжичка кимион на прах

сол на вкус

черен пипер на вкус

4 супени лъжици чия семена

4 супени лъжици панировка по избор

Начин на приготвяне:

Нарежете темпето на шницели с дебелина около 1 сантиметър.

В купа смесете соевия сос, сусамовото масло, оцета, кърито, чесън на прах, кимион на прах, солта и черния пипер.

Намажете темпе шницелите с получената смес и оставете да постоят за около 15 минути, за да се маринова.

Добавете панировката по избор в купа. Оваляйте темпето в нея.

Загрейте малко олио на средна висока температура в тиган. Гответе шницелите за около 2-3 минути от всяка страна, докато не станат златисти.

Сервирайте темпе шницелите топли като придружите с любимите си гарнитури.

Тези пикантни темпе шницели са бърза и лесна рецепта, която може да бъде приготвена за около 30 минути.

#веган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници