След боя за плажен чадър в Поморие: Спасителят е задържан и обвинен

След боя за плажен чадър в Поморие:  Спасителят е задържан и обвинен

Pixabay

A A+ A++ A

След бой за чадър на плажа в Поморие между спасител и френски гражданин, спасителят е задържан и обвинен. Това стана ясно на брифинг на Апелативната прокуратура в Бургас и ОДМВР.

Случаят е от 24 юни. Френски гражданин се оплака, че е нападнат от спасител и пребит заради мястото, на което е разпънал кърпата си.

„На 24 юни в ранните следобедни часове в районното в Поморие е подаден сигнал за скандал на плажа. Мястото е посетено от полицейски екип, които при пристигането установяват, че скандалът вече е отминал. Установени са участниците в скандала, както и свидетели, които са разпитани”, обясни старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас.

„На потърпевшия е казано да посети на следващия ден съдебна медицина. Той го е направил. На 25-и е представил медицинското в районното. На 27-и е докладвана преписката в прокуратурата. Днес извършителят е задържан”, обясни комисар Калоянов.

„Конфликт е възникнал в следствие на спор за място под чадър в свободната зона на плажа”, обясни още той.

По случая са разпитани свидетели. Техните показания обаче са противоречиви - едни са обяснявали по един начин, други - по друг.

Комисар Калоянов обясни, че предстои да бъдат разпитани и други свидетели, които обаче не са в момента нито в Поморие, нито в Бургас, предаде Нова тв.

Образувано е досъдебно производство. „На извършителя е повдигнато обвинение за лека телесна повреда, извършена по хулигански подбуди и извършена с особена жестокост. Това е престъпление от общ характер, предвидено е лишаване от свобода до 3 години”, обясни окръжният прокурор Георги Чинев.

Прокуратурата е постановила задържане до 72 часа. Ще бъде изготвено и внесено искане за задържане под стража.

Ще се изяснява и дали френският гражданин също е удрял спасителя.

В петък пък той е входирал в прокуратурата нов сигнал, придружен отново със съдебно медицинско удостоверение, обясни прокурор Чинев.

„Днес 2 компании се снимали помежду си, но започват вербално да се нападат. Стига се до замеряне с пясък. Полицейски екипи са отишли на място и са им написали протоколи. Това е ежедневие, каза комисар Калоянов.


#Спасител #французин #побой #Поморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници