Прибраха трима автоджамбази с интересни прякори (ВИДЕО)

Прибраха трима автоджамбази с интересни прякори (ВИДЕО)

Стоп кадър/МВР

A A+ A++ A

Столични полицаи задържаха трима от активния криминален контингент, свързан с автокражби. Те са на възраст 49, 47 и 32 години и са арестувани в хода на спецоперация. По данни на "24 часа" единият задържан е Даниел Димитров - Данчо Релето, който бе осъден като член на бандата за отвличания Наглите. Другите двама са с прякори Софиянеца и Главата.

Един от тях опитал да избяга, при което се включили и служители на сектор "Специализирани тактически действия – Кобра” и отдел "Специализирани полицейски сили” при СДВР.

В хода на разследването са събрани неоспорими доказателства за престъпната им дейност, в това число ДНК експертизи. При претърсвания на адреси, обитавани от задържаните, са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип "тапа” за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели, използвани за транспортиране и укриване на откраднатите коли.

По безспорен начин е установено, че тримата противозаконно са отнели два автомобила, които след издирвателни действия са намерени укрити - единият в специално нает за целта гараж, а другият между жилищни блокове. Двама от групата за задържани и през април и май, непосредствено след като откраднали коли, съобщиха от МВР.

След доклад на събраните материали по образуваните досъдебни производства в прокуратурата, тримата са привлечени като обвиняеми за извършените престъпления и са им наложени мерки "задържане под стража” за срок до 72 часа.

Данчо Релето е задържан за новото престъпление в срока на условната му присъда по делото "Наглите”. Беше арестуван през декември 2009 г. след серията отвличания на бизнесмени срещу откуп. Освободен е от затвора през януари 2022 г. след негова молба. Представителите на администрацията на затвора, на прокуратурата и на полицията дават положителни становища. Релето е награждаван за добро поведение, работил като библиотекар и в кухнята, съдействал на инспектора на СДВР. Изводът на всички институции тогава е, че Димитров се е поправил и няма смисъл да лежи още 2 г. След като го арестуваха заради отвличанията, Данчо Релето стана и свидетел за убийството на Иван Пайнавелов-Сапата от бандата, а Любомир Димитров-Гребеца беше осъден на доживотен затвор.

Релето бе арестуван и през април, отново за кражба на кола. Тогава обаче съдът го пусна срещу гаранция от 3000 лева.

#МВР #автоджамбази #спецакция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници