Контрера алармира: Няма автобуси и шофьори за нощния транспорт в София

Контрера алармира: Няма автобуси и шофьори за нощния транспорт в София

ВМРО

A A+ A++ A

Няма достатъчно автобуси и шофьори за връщането на нощния градски транспорт в София, поради което той трудно ще се върне преди януари. Това коментира председателят на транспортната комисия към Столичния общински съвет в оставка Карлос Контрера.

"Има действащо решение на общинския съвет, което казва, че нощният транспорт трябва да тръгне през септември. Очевидно това е невъзможно. Спорът е за срока - кога ще има техническата и финансова възможност нощният транспорт да бъде върнат", каза Контрера.

Предвижда се четирите нощни линии да бъдат възстановени още тази година. Като първите две ще тръгнат до края на октомври, а N3 и N4 - до края на декември.

Експерт в Комисията по транспорт на СОС: Оставката на Контрера и отложеният спасителен план за автотранспорта са притеснителни

"Лично аз считам, че без финансова рамка и без да имаме техническата възможност преди януари месец много трудно нощният транспорт може да тръгне поради две прости причини - липсата на автобуси и липсата на водачи. Имайте предвид, че от 15 септември ще се върнат зимните разписания, което означава, че общинският транспортен оператор много трудно може ще отдели и водачи, и нови автобуси за обслужване и на нощните линии", каза той.

Във вторник Контрера подаде оставка като шеф на транспортната комисия. Решението му дойде след тогавашното заседание на комисията, където бяха приети предложенията на Борис Бонев и ДБ за преименуване на някои от линиите, предаде "24 часа".

"Достатъчно време и като председател, и като група общински съветници, от ВМРО бяхме бламирани, за съжаление, от партньорите ни от ГЕРБ. Те вече имат възможност да продължат на общинско ниво националната сглобка, която включва "Демократична България" и заедно да вземат решения от тук нататък", обясни той.

#Карлос Контрера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници