Бивш служител на разузнаването: САЩ крие програма за НЛО

Бивш служител на разузнаването: САЩ крие програма за НЛО

pixabay

A A+ A++ A

„Ние не сме сами във Вселената и властите прикриват доказателства за съществуването на извънземни, включително отломки от неидентифициран обект“. Това каза бивш офицер от разузнаването пред комисия на Конгреса на САЩ в сряда, съобщиха световните осведомителни агенции.

Американските власти крият програма за откриване и изучаване на НЛО от десетилетия, обяви бившият член на американското разузнаване Дейвид Гръш на изслушване в Комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите. „Като част от задълженията си научих, че има програма, насочена към възстановяване на останките от неидентифицирано устройство и анализирането му, за да се разбере неговата функция“, каза бившият шпионин и добави: „Взех решение, базирайки се на данните, които събрах, повече да не мълча и да съобщя за това нагоре по йерархията, както и на няколко членове на общата инспекция“.

Бившият агент, притиснат с въпроси по време на изслушването, посочи, че не може да дава публично допълнителни подробности, относно класифицирана информация. Според него правителствата в САЩ крият информация не само от обществеността, но и от Конгреса.

Гръш призна, че му е бил отказан достъп до програми за работа с НЛО, но той лично е разговарял с официални лица, които са били наясно с наличието на летящи обекти от „нечовешки“ произход. В някои от тези обекти е бил открит „биологичен материал“. „Това беше извънземен биоматериал и такава оценка му беше дадена от хора, които са пряко запознати с тази програма и които все още работят по нея“, подчерта Гръш. Той добави, че се надява на повече прозрачност в изследването на НЛО, което в днешно време вече се квалифицира като НАФ - „Неидентифициран аномален феномен“ („Unidentified Anomalous Phenomenon“).

Запитан за възможността за съществуване на извънземен живот, координаторът на стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност в Белия дом каза в сряда, че няма позиция по въпроса. „Ние вярваме, че има неидентифицирани аномални явления, които са били обсъждани и докладвани от пилоти на флота и военновъздушните сили“, каза Джон Кърби, добавяйки: „нямаме отговори какво представляват тези явления“.

Ръководителят на службата към министерството на отбраната на САЩ, отговорна за разследването на тези явления и рисковете, които те представляват за националната сигурност (AARO), увери през април, че не са идентифицирани признаци на извънземна дейност. Службата „не е открила никакви достоверни доказателства за извънземна дейност, неземна технология или обекти, противоречащи на законите на физиката“, увери тогава Шон Къркпатрик.

В началото на годината американското разузнаване съобщи, че наблюдава нарастване на броя на съобщенията за неидентифицирани летящи обекти и отбеляза важността на техния подробен анализ от гледна точка на сигурността. До 30 август 2022 г. в националното разузнаване на Съединените щати са получени общо 510 доклада за „неидентифицирани аномални явления“. Както се уточнява, става дума основно за случаи, когато подобна информация се предоставя от военния персонал на ВМС и ВВС на САЩ, както и от други американски ведомства. Правителството на САЩ приема тези явления сериозно и НАСА наскоро призова за повече усилия за научното им изследване. Същото стори и Пентагонът, който е особено загрижен за възможни китайски шпионски дейности.

#НЛО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници