Издъхна легендата Шиниъд О'Kонър, едва на 56 г.

Издъхна легендата Шиниъд О'Kонър, едва на 56 г.

Стоп кадър/YouTube

A A+ A++ A

На 56-годишна възраст почина ирландската певица Шинейд О’Конър, съобщава "Дейли мейл".

Звездата придобива международна известност с хита от 1990 година „Нищо не може да се сравни с теб“ - песен написана и композирана от Принс. Дебютният ѝ албум „Лъвът и кобрата“ е в челото на музикалните класации в Ирландия и Обединеното кралство.

Певицата без колебание изразява силни позиции по теми като организираната религия, правата на жените, войната, сексуалните посегателства над деца.

Шинийд О’Конър е ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква, църковна група без връзка с Католическата църква. Не пести критики към Ватикана, папите и Католическата църква въобще, като често се позовава на скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца.

Преди година 17-годишният й син - Шейн, се самоуби.

В последния си туит Шиниъд пусна снимка на сина си и написа:

"Оттогава живея като немъртво нощно същество. Той беше любовта на живота ми, светлината на моята душа."


Певицата без колебание изразява силни позиции по теми като организираната религия, правата на жените, войната, сексуалните посегателства над деца. Тя признава, че психичните й проблеми възникнали, защото майка й я насилвала физически и сексуално в детството й. Още на крехката 15-годишна възраст е била изпратена в изправителен дом заради кражби. Там една монахиня забелязва музикалния й талант и й дава китара, като насърчава Шиниъд да се занимава с музика.

Шиниъд О’Конър е ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква, църковна група без връзка с Католическата църква. Не пести критики към Ватикана, папите и Католическата църква въобще, като често се позовава на скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца. Затова през 2018 година приема исляма, както и името Шухада Давит.

Причината за смъртта на О'Конър не е обявена, но в продължение на години тя се бори с редица психически заболявания. Миналата година едно от трите и деца - 17-годишният Шейн се самоуби.

В интервю от 2007 г. О'Конър разкрива, че през 2003 г. е диагностицирана с биполярно разстройство, а през 1999 г. е направила опит за самоубийство на 33-ия си рожден ден. През 2015 г. О'Конър публикува на страницата си във Facebook пост, в който казва, че е взела свръхдоза в резултат на проблеми между нея и Донал Луни, бившия ѝ съпруг и баща на най-малкото ѝ дете Шейн. Ирландската полиция обаче съобщи, че певицата е била открита жива и здрава.

През август 2017 г. тя публикува емоционален видеоклип на страницата си във Facebook, в който заяви, че има три психични заболявания и се чувства самотна, след като е загубила попечителството над 13-годишния си син Шейн. Допълва, че в продължение на години иска да се самоубие, като само психиатрите и лекарят ѝ я поддържат жива.

#Шиниъд О'Kонър #почина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници