Пуснали брата на Рачков от зандана, отказал дрогата там

Пуснали брата на Рачков от зандана, отказал дрогата там

Фейсбук/Колаж: Noinite.bg

A A+ A++ A

Братът на Димитър Рачков - Петър излезе от затвора в Бургас. Това разбра "България Днес" от Районния съд в морския град.

Петър Рачков е пуснат преди близо 2 месеца от бургаската килия - на 1 юни, защото нито затворът, нито прокуратурата обжалваха решението на окръжните магистрати, което е от 25 май. Самият Петър на 16 юни публикува снимки в социалните мрежи, на които се вижда, че е на свобода. На едната е с приятелката си Златина, която постоянно го чака да излезе от затвора.

Петър влезе зад решетките през 2021 година, след като се призна за дилър и сключи споразумение. Братът на известния водещ беше закован за разпространение и притежание на наркотици. Рачков се призна за виновен за това, че е държал метамфетамин и амфетамини в жилище в Бургас. Малко преди това се забърка в друг скандал - блъсна полицейска патрулка в морския град и се опита да избяга.

Присъдата беше общо три години и един месец. В наказанието му бяха обединени две присъди. Едната е получената на 29 май 2021 година и бе година и три месеца. Другата е стара условна с размер 1 г. и 11 месеца - за блъскането на патрулката. Тази присъда бе прибавена към наказанието за дрогата и така Петър получи 3 години и 2 месеца решетки.

Рачков още тогава плати и глоба от 5 бона. Петър бе преведен в затвора в края на май 2021 години при първоначален строг режим на изтърпяване.

В мотивите на окръжните магистрати в Бургас става ясно, че през престоя си зад решетките Рачков е бил затворник за пример. Не е конфликтен, не се забърква в боеве. Само дни след като осъмва в килия, Петър започва работа. Бандитът е назначен на домакински щат като перач и шивач. Даже получава не една награда за това, че си изпълнява задълженията стриктно.

След една година началникът на затвора в Бургас го премества от строг режим в общ режим. Това се случва на 16 юни миналата година. Тогава дилърът е преместен в затворническото общежитие "Житарово", което е от открит тип.

След преместването му в "Житарово" Рачков започва доброволческа работа в обект към затворническото общежитие. Само след месец е назначен на платен труд в "Мони 95" в Бургас. В момента, дори на свобода, Рачков продължава да работи там.

По време на престоя му и в затвора в Бургас и в "Житарово" отзивите за работата му са положителни. Даже фирмата го хвали колко добре работи. Това е една от причините Окръжният съд да го пусне на свобода. Друга причина са многобройните доклади, в които става ясно, че Петър се е променил.

"Положителна промяна в поведението и мисленето", пише в единия от докладите от затвора.

За разлика от постъпването си в затвора, когато е бил склонен към риск, престоят му в него е оказал положително въздействие, като е намалена склонността към престъпни действия. В затвора разбира риска и вредата от наркотиците", пише в друг доклад.

Всички тези позитиви, които натрупва Петър Рачков зад решетките, му позволяват да кандидатства за предсрочно освобождаване, а Темида няма избор да не го уважи. Все пак Петър нито един път не е стъпил накриво в затвора и това му спести малко над 2 месеца зад решетките.

През годините срещу него е имало множество акции и неведнъж е бил подвеждан под отговорност.
В дома му са намирани наркотици, фалшиви пари, няколко пъти е спипан да кара без шофьорска книжка, а провиненията му влошиха драматично отношенията му както с батко му Димитър, така и с родителите му Станка и Минко.

Комикът Димитър Рачков категорично отказва да говори по тази тема публично и близки до него споделят, че трудно преживявал честото присъствие на по-малкия си брат в криминалните хроники.

Дали Петър се е променил и дали ще хване правия път, както смятат затворническите власти, предстои да разберем. Източници на "България Днес" в редиците на полицията в Бургас смятат, че е въпрос на няколко месеца Петър отново да стъпи накриво и да осъмне зад решетките.

Награждават го 5 пъти

Петър е награждаван цели 5 пъти. Един път с писмена похвала, три пъти с удължено свиждане за срок от 4 часа. А най-голямата награда на Петър Рачков е свиждане с близките извън затворническото общежитие за срок от 8 часа. От затворническите доклади става ясно, че дилърът никога не е бил наказван и не се е водил по акъла на други затворници.

#Димитър Рачков #Петър Рачков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници