Заради "златните пържоли": Ресторантьорите искат оставката на министъра на туризма Зарица Динкова

Заради "златните пържоли": Ресторантьорите искат оставката на министъра на туризма Зарица Динкова

Стоп кадър/BgOnAir - архив

A A+ A++ A

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗД) искат оставката на министъра на туризма Зарица Динкова, посочват в позиция до медиите от двете организации.

"Министърът на туризма Зарица Динкова обяви открита война на нашия бранш", допълват организациите. Те заявяват, че след намаляване на ДДС и окончателното приключване на кризата с COVID-19, приходите от данъци и осигуровки за техния сектор са се увеличили, а не са намалели.

По-рано днес Динкова застана на страната на потребителите в спора със скъпите стекове. Тя призова организациите на ресторантьорите да преосмислят поведението и отношението си към образа на българския туристически продукт. Вчера, във връзка със станалия популярен случай с продажбата на телешко на грамаж и последвалите реакции в социалните мрежи, СЗБ и БАЗД заявиха, че ще съдят клиента на заведението, който повдига въпроса за спорната търговска практика.

"От 2019 г. ни се налага да участваме в управлението на кризи. Първо тази, създадена от пандемията, а след това и от войната в Украйна. В момента ни се налага да се справяме с кризи, в които директно участва и дори създава държавата и ресорният ни министър", се отбелязва в позицията. Според ресторантьорите министърът дори не е направил опит да помогне за спирането на ремонтите и тировете по пътя към морето, в резултат на които туристите чакат в многочасови тапи.

Двете организации информират още, че според актуално изследване на Евростат България е с най-евтините хотели и ресторанти в ЕС.

"Ресорният министър трябва да се бори за по-добри условия за развитие на сектора, който обслужва", смятат те. Според тях липсата на опит в бранша обаче води до грешни решения, с които се заемат позиции, създаващи кризи, които им се налага да управляват.


#СЗБ и БАЗ #оставка #златните пържоли #Зарица Динкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници