Слави Василев: Служебният кабинет договори „Лукойл” да плаща данъците си у нас в замяна на концесията на „Росенец”

Слави Василев: Служебният кабинет договори „Лукойл” да плаща данъците си у нас в замяна на концесията на „Росенец”

Демократична България

A A+ A++ A

Президентът не е започнал атаката срещу управляващото мнозинство. Той просто изрази мнение и позиция. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS Слави Василев по повод напрежението между двете институции.

"Служебният кабинет успя да върне „Лукойл” в България от Швейцария, за да си плащат данъците у нас. Тогава уговорката беше, че няма да се пипа концесията на пристанище "Росенец", каза още Слави Василев.

"Резултатът от концесията в „Росенец” няма да бъде засилване на контрола на българската държава върху нефтопродукти, влизащи в страната, а ще бъде съсипване на българска рафинерия", смята Василев.

По думите му, в случая с рафинерията, стратегическият ни интерес е пристанището да остане под контрола на руската компания, за да може тя да продължи да функционира.

„Дневният ред на тази коалиция не се "плете" в София, а в Брюксел и Вашингтон”, посочи Василев.

Според него с изказването на Радев, че „Украйна сама настоява да води тази война”, президентът „не е преминал границата". "Стратегическият интерес на България и на Европа е Путин да не загуби тази война. Русия е ядрено въоръжена държава, където той управлява 20 години”, каза той.

"Президентът Радев смята, че този дневен ред трябва да се "кове" в София, спрямо интересите на българския народ и българската държава", смята политологът.

„ПП-ДБ се оказаха едни шарлатани, които изгряха на небосклона на политическото небе като антитезата на Борисов, а направиха правителство с него", заяви още той. И допълни: "Всичките онези добри практика на "кабинета Борисов" се възвръщат лека-полека", визирайки инхаус процедурите, които заобикалят Закона за обществените поръчки.

По думите му реакторите на АЕЦ Белене не трябва да бъдат продавани на Украйна и предложи "да възродим "проекта Белене", за да се сертифицира наличното оборудване".


#Слави Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници